ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στο χωριό και Απόκριες με μάσκες «βλέπει» η Παγώνη

Πάσχα στο χωριό και Απόκριες με μάσκες «βλέπει» η Παγώνη
Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων
INTIME

Αισίόδοξη για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη.Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά είπε χαρακτηριστικά

Έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο έκανε και σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.
Όπως είπε οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική.

«Οι μη εμβολιασμένοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

«Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η Δέλτα ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Τέλος, η κ. Παγώνη εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά, ωστόσο τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler: Έξαλλοι οι Διάσημοι με τον Βαλάντη - «Είναι κακός, έχει πονηριά»

Σχολεία: Χωρίς νέο self test οι μαθητές τη Δευτέρα (17/1) – Οι αλλαγές στη δήλωση