ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Με «βαριά καρδιά» η παράταση των μέτρων

Εξαδάκτυλος: Με «βαριά καρδιά» η παράταση των μέτρων
Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε άδικα τα μέτρα καθώς όπως είπε οι μικρότεροι ηλικιακά, «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους που μη εμβολιασμένοι γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Τους λόγους για τους οποίους η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε την παράταση των μέτρων αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Την άποψη ότι δεν έχουμε υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά συγκράτηση διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλωντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε άδικα τα μέτρα καθώς όπως είπε οι μικρότεροι ηλικιακά, «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους που μη εμβολιασμένοι γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στην χθεσινή εισήγηση της επιτροπής για παράταση των μέτρων είπε πως «με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση των διασωληνώσεων».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σημείωσε ότι η πίεση στο ΕΣΥ οφείλεται στον αυξημένο αριθμό νοσήσης του ιατρικού προσωπικού, που κάθε μέρα βγαίνει εκτός υπηρεσίας.

Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως, ενώ «κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους».

Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, «ακόμα η Δέλτα κρατάει».

O Θ.Δημόπουλος, τόνισε ωστόσο πως, ναι μεν η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε νεότερους και εμβολιασμένους, όχι όμως και σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθύμισε πως σήμερα ανοίγει η 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως «οι ενδείξεις και οι συστάσεις είναι για άτομα που έχουν λόγο για μειωμένη νοσηρότητα».

«Δεν υπάρχουν δεδομένα για μείωση των αντισωμάτων με τα εμβόλια, αλλά ούτε και για βλάβη», ξεκαθάρισε ερωτηθείς σχετικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κόλαφος οι καταθέσεις της 24χρονης – Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Survivor: Αυτό δεν ξανάγινε παγκοσμίως! Η «εξορία» πριν την αποχώρηση και οι πανηγυρισμοί (videos)

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη