ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο - Σήμερα οι ανακοινώσεις για την Αττική

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο - Σήμερα οι ανακοινώσεις για την Αττική
Εν αναμονή των αποφάσεων στην Αττική
INTIME/φωτογραφία αρχείου

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, αρκετοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αποφασίσει να μην λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης.

Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι ανακοινώνουν πως θα έχουν κλειστά σχολεία μιας και ήδη έχουν προκύψει προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας και αναμένεται να προκληθούν κι άλλα.

Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν στην Αττική, έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για σχολεία σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί ισχυρές χιονοπτώσεις και θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του Newsbomb.gr αρκετά σχολεία της Αττικής στέλνουν ήδη ενημέρωση για οργάνωση προγράμματος τηλεκπαίδευσης και όλα δείχνουν πως δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης το επόμενο τριήμερο.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία:

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι εξαιτίας του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Εκτός του ψύχους και των προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργήσει η πιθανή χιονόπτωση, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν ανέφικτο τον σωστό αερισμό την αιθουσών, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

Δήμος Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές εξαιτίας της επικράτησης ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπροσθέτως, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκρίνεται ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή έκθεσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δριμύ ψύχος λόγω του τακτικού αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19.
Τα σχολικά μαθήματα θα καλυφθούν αύριο με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των Προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων του νομού με τις
οικείες Διευθύνσεις των Σχολείων.

Η απόφαση του Δημάρχου εκδόθηκε μετά από συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Σικυωνίων

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή μας από χθες, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και τις χιονοπτώσεις σε όλο το δήμο Σικυωνίων.

Με αυτά τα δεδομένα αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ οι ΒΡΕΦΙΚΟΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τα ΛΥΚΕΙΑ του Δήμου Σικυωνίων.

Δήμος Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο.

Δήμο Κορινθίων

Κλειστές θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση ελήφθη ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ και για την περιοχή, κύρια χαρακτηριστικά των οποίων θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και πιθανόν οι χιονοπτώσεις.

Οι ανωτέρω καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων ο οποίος επιβάλλεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Δήμος Κισάμου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα έχει φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Αμοργού

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού την Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Δήμος Χαλκιδέων

Κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων,

α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και χιονοπτώσεις, που αναμένονται να επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, καθώς και τα ΚΔΑΠμΕΑ και ΚΔΑΠ Φλαμπούρου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μη ολοκλήρωσης του δευτεροβάθμιου ελέγχου των κτηρίων.

Δήμος Γρεβενών

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Δήμος Τήνου

Ο Δήμος Τήνου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων και των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών που εμποδίζουν τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κτλ) καθώς και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν.

Δήμος Ναυπλιέων

Κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων στις 24 και στις 25 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτοί.

Δήμος Νάξου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

Παράλληλα, αρκετά σχολεία θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μια ώρα αργότερα. Αναλυτικά:

Η αλλαγή της ώρας προσέλευσης για την ερχόμενη εβδομάδα, από 24/1/2022 έως 28/1/2022 στις 9:00π.μ. για τα παρακάτω σχολεία:

1) Δημοτικό σχολείο Ν Ποτίδαιας
2) Γυμνάσιο Ν Καλλικράτειας
3) Λύκειο Ν Καλλικράτειας
4)3ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών
5) 1ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών
6) 2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών
7) Νηπιαγωγείο Ν Γωνιάς
8) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών
9) Δημοτικό σχολείο Αγίου Μάμαντος
10)Νηπιαγωγείο Πορταριάς
11) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Καλλικράτειας
12) Νηπιαγωγείο Ν Ποτίδαιας
13) Νηπιαγωγείο Αγίου Μάμαντος
14) 1ο Δημοτικό Ν Μουδανιών
15) 5ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών
16) Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ν Προποντίδας
17) Νηπιαγωγείο Λακκώματος
18) Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κρήνης
19)4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
20)3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
21)ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας
22)Δημοτικό σχολείο παραλίας Διονυσίου
23)Νηπιαγωγείο παραλίας Διονυσίου
24)Δημοτικο σχολείο Πορταριάς
25)Δημοτικό σχολείο Σημάντρων
26)Δημοτικό σχολείο Φλογητών
27)4ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών
28)Νηπιαγωγείο Φλογητών
29) 6ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών
30)Δημοτικό σχολείο Ν Πλαγίων
31)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας
32)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Τρίγλιας
33)ΕνΕΕΓΥΛ Ν Προποντίδας
34)4ο Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας
35)1ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών
36)2ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών
37) ΓΕΛ Ν Μουδανιών
38)ΕΠΑΛ Ν Μουδανιών
39) 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων
40)Δημοτικό σχολείο Λακκώματος
41) Γυμνάσιο Σημάντρων
42)Νηπιαγωγείο Ηράκλειας
43)Νηπιαγωγείο Πετραλώνων
44) Γυμνάσιο Ν Τρίγλιας
45) Λύκειο Ν Τρίγλιας
46) Νηπιαγωγείο Ν Πλαγιων
47) 3o Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Κεραμέως: Αναμένουμε τις αποφάσεις

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων σε όλη την Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε «στη σημερινή συνεδρίαση θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα για το αν θα χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία ενδεχομένως και από αύριο Δευτέρα» με το πιθανότερο σενάριο να θέλει κλειστά τα σχολεία την Τρίτη ή και την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται γύρω στις 4-5 το απόγευμα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, ο κ. Πατούλης γνωστοποίησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά «Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική».

Ακόμη, σημείωσε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε εξέλιξη ο χιονιάς-Θα το στρώσει και στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Κακοκαιρία «Ελπίδα» με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Στο λεκανοπέδιο, η Πάρνηθα, η Πεντέλη και ο Υμηττός έχουν ντυθεί από χθες (22/1) στα λευκά.

Η «Ελπίς», θα χωριστεί σε δύο κύματα, το Σάββατο θα επηρεάσει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, την ανατολική Στερεά την Εύβοια, με πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Ενώ τη Δευτέρα θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, το όποιο θα «ντύσει» στα λευκά την Αττική.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr, επιμένει πως οι χιονοπτώσεις θα φτάνουν έως το κέντρο της Αθήνας. «Τη Δευτέρα θα το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας ενώ χιόνι θα πέσει και στα νότια προάστια. Το ψυχρό κύμα που έρχεται από τη Ρωσία, θα είναι ισχυρότερο από το πρώτο, καθώς θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και χιονόνερό τις πεδινές παράκτιες περιοχές και χιόνια τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου, την Εύβοια, την Αττική, την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ολικό παγετό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες στο οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Αρνιακός.

Ο καιρός σήμερα

Την Κυριακή αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου και τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 300 μέτρα, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα των νησιών του Αιγαίου, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Δείτε LIVE εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και στα δυτικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 200-400 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.

Η θερμοκρασία -σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και νότια- θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 0 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 5, στην Ήπειρο από -12 έως 6 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -13 έως 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -11 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 3 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ και στο Θερμαϊκό έως 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Περιφέρεια Αττικής: Ειδικές Μονάδες Άμεσης Επέμβασης για την κακοκαιρία

Στη σύσταση 5 Ειδικών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης -Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύσταση πέντε Ειδικών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων πραγματοποιείται, μετά από σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Η σχετική δράση, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμέτοχή του ΙΣΑ και του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), έχει ως στόχο την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης των συγκεκριμένων μονάδων οι οποίες θα μετακινούνται με ειδικού τύπου ερπυστριοφόρα οχήματα τα οποία θα έχουν στελεχωθεί με Ιατρούς, Ψυχολόγους, νοσηλευτές και στελέχη ειδικά εκπαιδευμένα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το τηλεφωνικό κέντρο 1110, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ για την άμεση αντιμετώπιση θεμάτων της πανδημίας, θα αξιοποιηθεί από αύριο Κυριακή 23 Ιανουαρίου και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.

Επιχειρησιακή άσκηση των μονάδων

Αύριο στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιχειρησιακή άσκηση των πέντε ειδικών μονάδων στο parking του τελεφερίκ στην Πάρνηθα. Κατά τη διάρκεια της σχετικής άσκησης θα δοθούν από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη οι βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για την αποστολή και τον τρόπο επέμβασής τους.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Με τη συγκρότηση των μονάδων άμεσης επέμβασης συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια προστασίας της υγείας και της ασφάλειας συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται από αύριο στον τετραψήφιο αριθμό 1110 προκειμένου να καταθέτουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Ευχαριστώ θερμά τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΠΙΧ, όσο και τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΙΣΑ που συνέβαλλαν προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκρότηση αυτών των μάχιμων μονάδων άμεσης επέμβασης. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 22χρονη

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Πατούλης στο Newsbomb: Η κακοκαιρία κλείνει τα σχολεία - Το απόγευμα οι ανακοίνωσεις

Survivor Spoiler: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τον «Θεό του πολέμου» Άρη Σοϊλέδη - Ποιος του επιτέθηκε

Τσικνοπέμπτη 2022: Πότε «πέφτει» φέτος - Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα