ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έγινε το αυτονόητο - Αργία την Τετάρτη (26/01) σε Εύβοια και Βοιωτία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έγινε το αυτονόητο - Αργία την Τετάρτη (26/01) σε Εύβοια και Βοιωτία
Εύβοια και Βοιωτία προστέθηκαν στους νομούς όπου θα ισχύσει αργία λόγω καιρικών συνθηκών.
Newsbomb.gr/Φυλλένια Γκότση

Με καθυστέρηση κάποιων ωρών η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να κυρήξει γενική αργία και σε Έύβοια και Βοιωτία την Τετάρτη (26/01).

Αλγεινή εντύπωση προκαλεσε η δήλωση του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη,για υποχρεωτική αργία σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά όχι σε Εύβοια και Βοιωτία που έχουν 1,5 μέτρο χιόνι!

Φαίνεται πως οι εκκλήσεις και του Newsbomb.gr προς την Πολιτική Προστασία για να ανακοινώσει αργία την Τετάρτη (26/01) εισακούστηκαν. Όπως έγινε γνωστό, μετά τις την Αττική, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, γενική αργία επιβάλλεται αύριο στην Εύβοια και τη Βοιωτία. Έγινε δηλαδή το... αυτονόητο καθώς οι δυο αυτές περιοχές, οι οποίες επλήγησαν ίσως περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες στην Ελλάδα από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Θα ήταν φυσικά αδύνατον να είναι η Αθήνα σε γενική αργία με 10 πόντους χιόνι και όχι η Εύβοια με 1,5 μέτρο.

Τι ισχύει σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Έτσι για την Τετάρτη (26/01) ναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση - δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Νωρίτερα κλείνουν απόψε τα σούπερ μάρκετ - Αναλυτικά το ωράριο

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα κλείσουν νωρίτερα απόψε στις περιοχές που είναι σε ισχύ η γενική αργία λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει από χθες γνωστοποιήσει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, σήμερα Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Έτσι λοιπόν, το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων είναι από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Επιπλέον, ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Στυλιανίδης: Παρατείνεται η γενική αργία και την Τετάρτη (26/01)

Πλεύρης: Αναβολή των εμβολιασμών και την Τετάρτη (26/1)

Αττική Οδός: Έτσι θα έπρεπε να είχαν κάνει τον αποχιονισμό – Το παράδειγμα στην παραλιακή λεωφόρο