ΕΛΛΑΔΑ

Ουκρανία: Αγωνία και για τους απεσταλμένους Έλληνες δημοσιογράφους – Πολιορκείται η Μαριούπολη

Ουκρανία: Αγωνία και για τους απεσταλμένους Έλληνες δημοσιογράφους – Πολιορκείται η Μαριούπολη

Συγκλονιστικές στιγμές στην πόλη όπου ζουν 120.000 ομογενείς – Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής - Ακούγονται συνεχώς εκρήξεις και ο ανατριχιαστικός ήχος από τα ρωσικά άρματα μάχης - Προετοιμασίες για σφοδρή μάχη.  

Ώρες αγωνία και αβεβαιότητας για τους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Μαριούπολη προκειμένου να καλύψουν τα γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η πόλη πολιορκείται από τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ ακούγονται συνεχώς σειρήνες πολέμου, εκρήξεις και ο ανατριχιαστικός ήχος από τα ρωσικά άρματα μάχης.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, Σωτήρη Δανέζη, οι μάχες αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταφερθούν εντός του αστικού ιστού της Μαριούπολης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ήδη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ ο Έλληνας πρόξενος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, συνιστώντας ωστόσο ψυχραιμία.

Μεταξύ των δημοσιογράφων που βρίσκονται στο ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης είναι οι: Γιώργος Σιδέρης (ΕΡΤ), Σταύρος Ιωαννίδης (ΣΚΑΪ), Χρήστος Μαζανίτης (ΑΝΤ1), Σωτήρης Δανέζης (OPEN), Σπύρος Λάμπρου (Alpha).

Χαρακτηριστική της κατάσταση είναι η δημοσίευση στο Facebook του δημοσιογράφου του ANT1, Χρήστου Μαζανίτη, ο οποίος περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που επικρατούν στην Μαριούπολη και στο ελληνικό προξενείο:

«Ίσως η πιο δραματική στιγμή, την οποία αποτύπωσε ο καλός συνάδελφος Spyros Lamprou B! Οπως εξηγεί και ο ιδιος είναι η Έκτακτη Σύσκεψη με τον πρέσβη και τον πρόξενο στο ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης! «Οι μάχες μεταφέρονται στην πόλη! Δεν υπάρχει διαφυγή! Ψύχραιμα. Μένουμε δίπλα στους πολίτες!».
Στην φωτογραφία όλοι οι συνάδελφοι από την Ελλάδα! Η απόφαση μια: Θα φύγουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθηκες μαζί με τους ομογενείς!»

marioupoli.jpg
To post του Χρήστου Μαζανίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο