ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊό - Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Ίσως καταργηθεί πριν το Πάσχα»

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
«Η αποκλιμάκωση των μέτρων συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους»
Intime News

Αισιόδοξες για το μέλλον της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα είναι οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος μίλησε ακόμη και για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν το Πάσχα

Σημαντική μείωση αναμένεται να παρουσιάσουν τα ημερήσια κρούσματα, μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο ίδιος προειδοποίησε παράλληλα, ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους, λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον», ενώ έφερε ως παράδειγμα την Νότια Κορέα, στην οποία η νόσος είχε εξαλειφθεί, αλλά πλέον παρατηρείται νέα έξαρση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης ενδεχομένως τα νέα κρούσματα την περίοδο του Πάσχα να είναι κάτω από 1.000. Κάτι τέτοιο όπως εξήγησε -και λόγω της πίεσης που έχει δεχτεί η κοινωνία- δεν αποκλείεται να φέρει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού .

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – την οποία υιοθέτησε και η κυβέρνηση – για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να γινόταν αργότερα.

Τέλος η καθυστέρηση στην άρση των περιορισμών που παρατηρείται στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ όπως τη Γερμανία, τη Δανία, την Γαλλία κ.α. όπως λέει ο κ. Σαρηγιάννης, οφείλεται στα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στο μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες από το Σάββατο - Ισχυρή σύσταση σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό