ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Νέα στοιχεία! Κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Νέα στοιχεία! Κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα
Νέα τροπή στους θανάτους των παιδιών.
pelop.gr

Πάτρα: Κοινά σημεία μεταξύ των εκθέσεων της Μαλένας και της Ίριδας βλέπουν οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες

Νέα τροπή στους θανάτους των παιδιών βάζουν οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας που παρουσιάστηκαν στον ΑΝΤ-1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία μεταξύ των εκθέσεων της Μαλένας και της Ίριδας.

Στην έκθεση της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση, που αναφέρει τα εξής: «Εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και από έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά. Στην Ίριδα οι γιατροί βλέπουν ότι στον εγκέφαλο του μωρού υπάρχουν αλλοιώσεις από ανοξυγοναιμία. Οι ιατροδικαστές ζητούν να εξεταστούν ξανά οι δύο εκθέσεις και να βρεθούν τα κοινά σημεία που υπάρχουν.

Άλλαξε δικηγόρο η μητέρα των τριών κοριτσιών

Σε μια αλλαγή της υπερασπιστικής της τακτικής προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μέσα στα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα.

Όπως έγινε γνωστό η μητέρα των τριών κοριτσιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, επέλεξε πλέον για δικηγόρο της τον Απόστολο Λύτρα.

Την αλλαγή έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Λύτρας με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας».

Τι δείχνουν τα βίντεο με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα περιέχουν τα τρία βίντεο που είχε τραβήξει η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας. Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί κατόπιν εντολής του προϊστάμενου της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου στη μητέρα, καθώς ήθελε να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στα βίντεο η μικρή Τζωρτζίνα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όταν η μητέρα συνειδητοποιεί πως έχουν ανέβει πολύ οι παλμοί της καρδιάς της. Μάλιστα, το μηχάνημα που παρακολουθεί την καρδιά του κοριτσιού καταγράφει πάνω από 160 παλμούς.

Η μητέρα στο βίντεο δείχνει και το μηχάνημα αλλά και το παιδί, το οποίο είναι σχεδόν ακίνητο όσο ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς. Ξαφνικά, όμως, «βυθίζονται» οι παλμοί αλλά και το οξυγόνο του παιδιού και εκείνο έχει σπασμούς. Τότε η μητέρα βάζει μόνη της μάσκα οξυγόνου στο παιδί.

Μετά από τρία λεπτά έρχεται στο δωμάτιο μία νοσοκόμα που λέει ότι όλοι οι γιατροί είναι ενημερωμένοι και η μητέρα λέει να έρθουν γρήγορα. Στη συνέχεια έρχονται και οι γιατροί που παλεύουν να κρατήσουν το παιδί στη ζωή. Σε επόμενο βίντεο, λειτουργεί ο απινιδωτής, καθώς οι παλμοί του παιδιού ήταν πολύ χαμηλοί.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το τριπλό μνημόσυνο με τις 7 κάμερες

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι τελευταίες ώρες ζωής της Τζωρτζίνας θα δώσουν απάντηση στο μυστήριο