ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Συνεχίζονται οι έντονες χιονοπτώσεις στο Ηράκλειο - Πού χρειάζονται αλυσίδες

 Στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές περιοχές - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Από την Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
INTIME

Κακοκαιρία Φίλιππος: Στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές περιοχές - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία Φίλιππος στην Κρήτη με τις έντονες χιονοπτώσεις να έχουν ντύσει στα λευκά τα ορεινά του νησιού. Στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, ξεπερνάει τα 25 εκατοστά μέσα στα χωριά, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί στο χωριό Άγιος Γεώργιος, όπου διακόπηκε η παροχή ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υδράργυρος έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτήν την ώρα φτάνει τους -1.

Για την πρόσβαση στο οροπέδιο Λασιθίου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η χρήση αλυσίδων επιβάλλεται και σε άλλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα, δυσκολίες εντοπίζονται στις μετακινήσεις στην Κερά, τις Γωνιές και τον δρόμο προς Ανώγεια.

Από το πρωί της Παρασκευής, έκλεισε τμήμα του δρόμου που οδηγεί στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, καθώς υπήρξε παγετός, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Από την Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου συνιστάται στους πολίτες των ορεινών και ημιορεινών περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία στο Ν. Ηρακλείου

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα (λόγω παγετού, χιονόπτωσης και ψύχους) και στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα (λόγω παγετού που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών), θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Τα σχολεία της Δ.Ε. Γόρτυνας θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά είναι τα σχολεία και στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Μανώλη Κοκοσάλη.

Βίντεο από τον οικισμό Μαγουλά, στο Οροπέδιο, σε υψόμετρο 900 μέτρων

Στο Οροπέδιο Λασιθίου τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί