ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: «Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο», λέει ανακουφισμένος ο κ. Λέων

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: «Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο», λέει ανακουφισμένος ο κ. Λέων

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα - «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο», δήλωσε ο κ. Λέων

Μετά την είδηση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών Αθηνών, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε πως δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα.

«Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία», σημείωσε. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε. «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα» επισήμανε ο κ. Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι εξωγενής παράγοντας επέδρασε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έχουμε συγκεκριμένη ουσία την κεταμίνη, που χορηγήθηκε εκτός θεραπευτικού σχήματος και προφανώς τη χορήγησε ο δράστης», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

«Το αναισθητικό αυτό, που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο” είπε ο ιατροδικαστής, “αρκεί να περιμένουμε να δούμε και τα επίπεδα που χορηγήθηκε από το τοξικολογικό εργαστήριο για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες», συμπλήρωσε.

«Μία ουσία όπως η κεταμίνη, που είναι αναισθητικό μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας, που έχει μια παραπληγία δεν μπορεί να αντιδράσει σωματικά, αλλά μπορεί να φωνάξει» ενημέρωσε.

Όμως, όπως σημείωσε, και από μόνη της η κεταμίνη, εάν είναι σε μεγάλο ποσοστό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.