ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος θανάτων και των δύο μικρότερων παιδιών

Θρίλερ στην Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος θανάτων και των δύο μικρότερων παιδιών
Θρίλερ στην Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος θανάτων και των δύο μικρότερων παιδιών

Ανοίγει ο φάκελος θανάτων και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Συνεχίζεται το θρίλερ της Πάτρας

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις για το θρίλερ της Πάτρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ειδικότερα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες που τη βαραίνουν.

Μετά τη διαλεύκανση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, το μεγάλο ερώτημα αφορά τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας,που έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία.

Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.

Μάλιστα είναι πιθανόν να συνδυαστούν οι δικογραφίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψεγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών», είπε.

Δεν θεωρείται ελαφρυντικό το σύνδρομο Μινχάουζεν

«Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τί κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος», συμπλήρωσε.

«Διαβάζουμε για το σύνδρομο Μινχάουζεν, που εδώ είναι δια αντιπροσώπου, που είναι μία ψυχική διαταραχή και νομίζω ότι οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι, θα διαφωτίσουν την υπόθεση. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κακό, αλλά μπορείς να βρεις και από φάρμακα για τα ζώα ή από άλλα φάρμακα ουσίες, που προκαλούν κακό», σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Φως στο Τούνελ: «Ξετυλίγεται» το κουβάρι της Πάτρας - Νύχτα αποκαλύψεων για τη σύγχρονη «Μήδεια»