ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με Ουκρανούς και Ρώσους στην Αθήνα μετά από παράλληλες πορείες

Ένταση με Ουκρανούς και Ρώσους στην Αθήνα μετά από παράλληλες πορείες
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Μετά το τέλος της πορείας υπέρ της Ρωσίας και κατά της στήριξης της κυβέρνησης στην Ουκρανία, επικράτησε ένταση στο κέντρο της Αθήνας.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας μετά από συγκέντρωση και αυτοκινητοπομπή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (3/4) από πολίτες που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης στο ουκρανικό και την αποστολή όπλων στο Κίεβο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Συγγρού-Φιξ, το απόγευμα της Κυριακής με πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ειρηνική πορεία υπέρ της Ρωσίας, κατά του ναζισμού και κατά του μίσους προς τον ρωσικό λαό έγινε με τους οδηγούς να έχουν το χαρακτηριστικό γράμμα «Ζ» στα οχήματα.

Την ίδια ώρα, υπήρξε άλλοι συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν τους συμμετέχοντες στη δεύτερη πορεία από το να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, για την αποφυγή επεισοδίων.

Ωστόσο, τη στιγμή που επέστρεφαν όσοι συμμετείχαν στην πορεία υπέρ της Ρωσίας συναντήθηκαν με όσους συμμετείχαν σε αυτή υπέρ της Ουκρανίας. Έτσι, επικράτησε ένταση και απειλήθηκαν επεισόδια, ωστόσο, η Αστυνομία παρενέβη για να μην επιτρέψει να εκτραχυνθεί η κατάσταση.

Η πορεία κατά του «καθεστώτος Ζελένσκι»

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές: «παρκάρουμε με αλάρμ στα δεξιά του δρόμου μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και να ξεκινήσουμε πορεία προς το Σύνταγμα και η Βουλή, τους γύρω δρόμους (θα τους ανακοινώσουμε αναλυτικά) και μετά επιστροφή όλοι μέσω Συγγρού. Τις σημαίες θα τις φανερώσουμε, μόλις ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη πορεία με τα αμάξια προς το Σύνταγμα».

Δείτε τις εικόνες: