ΕΛΛΑΔΑ

Λέπρα: Καθησυχαστικός ο Νίκος Τζανάκης - «Δεν πρέπει να φοβόμαστε»

Λέπρα: Καθησυχαστικός ο Νίκος Τζανάκης - «Δεν πρέπει να φοβόμαστε»

Τα δυο κρούσματα λέπρας στη χώρα μας, μέσα σε λίγες μέρες, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους πολίτες έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων λέπρας στη χώρα, με τους ειδικούς ωστόσο να είναι καθησυχαστικοί!

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, εξήγησε πως η λέπρα είναι μια ιστορική νόσος για προηγμένες χώρες, ενδημική σε χώρες με πολύ μεγάλη φτώχια ενώ υπάρχουν και σποραδικά κρούσματα σε χώρες σαν την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Τα άτομα αυτά επειδή έχει μακρύ χρόνο επώασης, μπορεί να μολύνθηκε πριν χρόνια και να εκδηλώνει τώρα τη νόσο, εκδηλώνεται με δερματικές εκδηλώσεις, επηρεάζουν τα νεύρα και υπάρχουν ακρωτηριασμοί ή οφθαλμικά προβλήματα, διότι πάσχουν τα νεύρα του ατόμου αυτού» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε πως τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας είναι στο προβλεπόμενο όριο ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει και μια εγρήγορση στον κόσμο.

Κλείνοντας, ο καθηγητής ανέφερε πως πριν από αρκετά χρόνια υπήρξε στην Δερματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, απομόνωση λέπρας σε κάποια οικογένεια. «Δεν ακούστηκε κάτι, δεν πρέπει να φοβόμαστε, είναι σπάνιο, δεν είναι τα πράγματα έτσι, δεν πρέπει ο κόσμος να έχει αυτή την εντύπωση, η λέπρα δεν είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων