ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά έξι γραφομηχανών Braille στο ΚΕΑΤ από το Γραφείο του Πρωθυπουργού

Δωρεά έξι γραφομηχανών Braille στο ΚΕΑΤ από το Γραφείο του Πρωθυπουργού
Ο κ. Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα ΑμεΑ της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Λολίτσα, παρέδωσε έξι (6) γραφομηχανές Braille τύπου Perkins στο ΚΕΑΤ

Σημαντική δωρεά που έρχεται να ανανεώσει τις ήδη υπάρχουσες γραφομηχανές Braille που έχουν ταλαιπωρηθεί από την πολύχρονη χρήση

Τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλο Μαρινάκη, υποδέχθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 η Διοικήτρια και Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, κ. Σοφία Χαμονικολάου, στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του φορέα στην Καλλιθέα.

Ο κ. Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα ΑμεΑ της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Λολίτσα, παρέδωσε έξι (6) γραφομηχανές Braille τύπου Perkins στο ΚΕΑΤ, μια σημαντική δωρεά που έρχεται να ανανεώσει τις ήδη υπάρχουσες γραφομηχανές Braille που έχουν ταλαιπωρηθεί από την πολύχρονη χρήση και να καλύψει τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, τόσο για τους μαθητές του φορέα, αλλά και τους λοιπούς εκπαιδευόμενους στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.
Η Διοίκηση του ΚΕΑΤ και σύσσωμο το ΔΣ έκανε λόγο για μια γενναία δωρεά, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε μια νέα ώθηση στη λειτουργία και τη συνέχιση των δράσεων του φορέα.

Συγκεκριμένα, η κ. Χαμονικολάου ανέφερε: «Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Γραφείο του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και προχώρησε σε αυτή την τόσο ουσιαστική δωρεά προς το Κέντρο μας. Τέτοιες ενέργειες υποστηρίζουν ουσιαστικά τα άτομα με οπτική αναπηρία ως πεδίο της εκπαίδευσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille, που αποτελεί και τον βασικότερο πυλώνα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία όρασης. Κύριε Μαρινάκη, εκ μέρους των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των μελών του ΔΣ του ΚΕΑΤ, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά για το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για τον φορέα μας και τις δράσεις του».

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτής της δωρεάς που απευθύνεται στα Άτομα με Οπτική Αναπηρία. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα παιδιά που συνεχίζουν να αγωνίζονται παρά τις όποιες φυσικές δυσκολίες. Η δωρεά αυτού του ειδικού εξοπλισμού, αποδεικνύει εμπράκτως η στάση της Πολιτείας εν γένει, αλλά και του Πρωθυπουργού, συγκεκριμένα, που μεριμνά για ζητήματα αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».
Μετά το πέρας της συνάντησης, μια μαθήτρια του ΚΕΑΤ, παρέδωσε στον κ. Μαρινάκη συμβολικά μια ευχαριστήρια επιστολή γραμμένη στο σύστημα Braille

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr