ΕΛΛΑΔΑ

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ η βενζίνη - Να γίνει οριζόντια μείωση τιμής

Βενζίνη
Intime News

Νέα άνοδο αναμένεται να πάρει η τιμή της βενζίνης την εβδομάδα που έρχεται - Καμπανάκι από την πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών, για τα φαινόμενα νοθείας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης που ίσως φτάσουν ακόμα και τα 3 ευρώ το λίτρο -στα νησιά- άφησε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα και αναρωτήθηκε «άμα η τιμή της βενζίνης βρίσκεται τώρα στο 2,60 θέλει πολύ να πάει στα 3 ευρώ;».

Το ανησυχητικό όπως εξήγησε η ίδια και το οποίο, μαρτυρά την αστάθεια της αγοράς, είναι το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα, «είχαμε τη Δευτέρα και την Τετάρτη πτώση αλλά την Παρασκευή ότι έχασε το πήρε επάνω». «Θεωρώ ότι αυτή την εβδομάδα θα δούμε τσίμπημα προς τα πάνω», ανέφερε η κυρία Ζάγκα, εξηγώντας ότι ο μέσος όρος μπορεί να κυμανθεί στα 2,30 με 2,35 στην Αττική.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής μίλησε και για τα φαινόμενα νοθείας που παρατηρούνται στην αγορά από ορισμένα βενζινάδικα πουλούν σε πολύ χαμηλές τιμές που δεν δικαιολογείται αυτή την περίοδο, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «παγίδα» ο οδηγός να προτιμήσει να βάλει φθηνή βενζίνη. «Προτείνω στον κόσμο ψυχραιμία και να επιδιώκει μια μέση τιμή όχι το πολλή φθηνό προϊόν που εμπεριέχει κινδύνους», με την κυρία Ζάγκα να εξηγεί ότι τα βενζινάδικα πρέπει να έχουν διαβεβαίωση για το καύσιμο τους

«Υπάρχει μια νέα μόδα κίνημα στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι βάζουν βενζίνη και στη συνέχεια πατάνε γκάζι και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο για το καύσιμο που αγόρασαν. Είναι λάθος τρόπος, τα βενζινάδικα είναι μαζί με του καταναλωτές. Ότι πληρώνει να παίρνει αυτό σε ποσότητα και σε ποιότητα», ανέφερε στη συνέχεια.

Εάν εξακολουθήσει αυτή η άνοδος και ειδικότερα στα νησιά, θα υπάρξει πρόβλημα, υποστήριξε στη συνέχει η κυρία Ζάγκα συμπληρώνοντας πως «έχουμε τονίσει ότι πρέπει να έχουν φθηνό ΦΠΑ. Αν η κυβέρνηση μειώσει τον ΦΠΑ έστω και τώρα αυτή τη δύσκολη εποχή ίσως μπορέσουμε κάτι να μαζέψουμε».

Όπως εξήγησε η ίδια υπάρχει πλέον μεγάλη μείωση της κίνησης στον κλάδο καθώς πολλοί οδηγοί επιλέγουν να τραβήξουν «χειρόφρενο» στο αυτοκίνητό τους. «Από την μείωση της δουλειάς δεν χάνουμε μόνο εμείς, χάνει και το κράτος γιατί παίρνει λιγότερο φόρο. Θα έπρεπε να υπάρξει μια οριζόντια μείωση στην τιμή της βενζίνης, τώρα. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν έξυπνη», υπογράμμισε η κυρία Ζάγκα χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «μπάλωμα» την κάρτα Fuel Pass που είχε δοθεί από την κυβέρνηση.