ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων

Φωτιά στην Εύβοια: Παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων

Η Εύβοια δοκιμάζεται ξανά - Σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς αλλά και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η Σοφία Νικολάου – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην πολύπαθη Εύβοια, με τα χωριά Γάια και Κρεμαστός να απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.

Η μεγάλη πυρκαγιά ενισχύεται από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Ήδη οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για άμεση εκκένωση των οικισμών, μιας και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ευβοίας, Σοφία Νικολάου, αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δήμα, επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου ζητώντας την άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια Μέσα.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό). Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Με εντολή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει για διερεύνηση αιτιών.