ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Εκκενώνεται το χωριό Λάττα στην Ηλεία - Δύσκολη κατάσταση και στην Άμφισσα

Φωτιά τώρα: Εκκενώνεται το χωριό Λάττα στην Ηλεία - Δύσκολη κατάσταση και στην Άμφισσα
Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες σε Αχαΐα και Ηλεία - Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία. 

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία η αναζωπύρωση που σημειώθηκε στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην Ηλεία. Οι δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Αυτή την στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα και 4 αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Παράλληλα η Πολιτική Προστασία με τον αριθμό 112 έδωσε εντολή εκκένωσης στην περιοχή του χωριού Λάττα στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η φωτιά στρέφεται προς το πευκόδασος στη Βάλμη, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις με ρίψεις νερού κυρίως σε μία χαράδρα που καίγεται και δεν μπορούν να την πλησιάσουν οι επίγιες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες της Αχαΐας, αλλά γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από την Αττική και την Αιτωλοακαρνανία.

Μάχη με τις φλόγες στην Άμφισσα - Προληπτική εκκένωση

Μάχη με τις φλόγες δίνει το πυροσβεστικό σώμα στην Άμφισσα έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 στην περιοχή Σερνικάκι στον δρόμο Ιτέας - Άμφισσας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι «η φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση και καίει ελιές».

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και από αέρος 5 αεροσκάφη.

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία με τον αριθμό 112 έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης της Μονής Προφήτη Ηλία.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας - Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια κατάσβεσης του πυροσβεστικού σώματος.

Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με το πύρινο μέτωπο στο Σχηματάρι, στο Καμπί Ζακύνθου, στο Σερνικάκι Φωκίδας και στον Βλαστό Καλάμου.

Σχετικές ειδήσεις