ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε «μόνιμη σχέση» με τον κορονοϊο – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε «μόνιμη σχέση» με τον κορονοϊο – Τι ανησυχεί  τους ειδικούς
Τέλος, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε στο Newsbomb.gr «Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη στην εξέλιξη της πανδημίας».
INTIME

Κορονοϊός: Όπως όλα δείχνουν ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει - Τι προβληματίζει τους ειδικούς - Πώς η δομή των σύγχρονων κοινωνιών επιτρέπουν τη διάδοση νοσημάτων που μεταδίδονται με την αναπνοή

Στην δομή των σύγχρονων κοινωνιών που ευνοούν την μετάδοση νοσημάτων όπως τον κορονοϊό μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Επιπλέον σημείωσε ότι όπως όλα δείχνουν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια «μόνιμη σχέση» με την covid-19 και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Στη συνέχεια θα έρθει και το επόμενο και αυτό θα συνεχίζεται όπως όλα δείχνουν για αρκετό καιρό ακόμα χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε το πότε. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε στη ζωή μας ένα νόσημα με το οποίο θα έχουμε μόνιμη σχέση μέχρι τουλάχιστον να δημιουργηθεί μια ανοσία του πληθυσμού τέτοια που θα βελτιώσει τα πράγματα».

Όσον αφορά τις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν θα είναι οι τελευταίες. Επίσης πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι οργανωμένες οι κοινωνίες ευνοούν την μετάδοση νόσων που μεταδίδονται με την αναπνοή».

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε στο Newsbomb.gr «Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη στην εξέλιξη της πανδημίας. Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές διανύουμε ένα ακόμα κύμα, το έκτο κατά σειρά που όπως και τα προηγούμενα αναμένουμε να έχει διάρκεια 2 μήνες».