ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων

Σκάφος του ΛΣ
Σκάφος του ΛΣ
Φωτογραφία αρχείου

Χαλκιδική: Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους - Συνεχίζονται οι έρευνες

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο λουόμενων, 28 και 30 ετών, που αγνοούνται από το απόγευμα του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή Ποσείδι Χαλκιδικής.

Oι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ αλλά σε ετοιμότητα βρισκόταν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και δύο της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, καθώς και ένα περιπολικό όχημα. Το ελικόπτερο της ΠΑ σταμάτησε τις έρευνες λόγω σκότους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρεί από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρίσκεται ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, οι οποίοι έφθασαν τις χθες βράδυ στην περιοχή. Όταν κοπάσουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή το άλλο σκάφος θα προσεγγίσει από την πλευρά της Φούρκας.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων εθελοντών μονάδων υγείας Κασσάνδρας, Θεμελής Ιερισσιώτης, τόνισε πως στο σημείο βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, δύο σκάφη της ΕΟΔ, ενώ αναμένονται και άλλα σκάφη για να συνδράμουν στις έρευνες. Λόγω των βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στο σημείο, υπάρχει κύμα που δυσχεραίνει το έργο τους.

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά (07) παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Οποιαδήποτε εξέλιξη θα δοθεί με νεότερο δελτίο τύπου».

Πήγαν στη Χαλκιδική για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους και τους «ρούφηξε» η θάλασσα

Πρόκειται για μία παρέα τριών ατόμων από τα Σκόπια που πήγαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια φίλου τους. Οι τρεις, 25, 28 και 30 ετών, βούτηξαν στην παραλία στην Μύτη Ποσειδίου, ωστόσο τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν. Λουόμενοι κάλεσαν άμεσα το Λιμενικό. Ένας σέρφερ πρόλαβε και έπιασε τον 25χρονο ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Σχετικές ειδήσεις