ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Παλλήνη: Η στιγμή που οι φλόγες «καταπίνουν» τα σπίτια – Συγκλονιστικά βίντεο

Φωτιά στην Παλλήνη: Η στιγμή που οι φλόγες «καταπίνουν» τα σπίτια – Συγκλονιστικά βίντεο
Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει φτάσει πλέον στην Παλλήνη
Νίκος Χριστοφάκης

Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει φτάσει πλέον στην Παλλήνη

Στιγμές αγωνίας ζουν και οι κάτοικοι της Παλλήνης το πρωί της Τετάρτης (20/07) από τη φωτιά που έφτασε στην περιοχή τους αφού είχε ξεκινήσει από το Νταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης (19/07).

Η φωτιά η οποία εξελίσσεται σε ένα ιδιότυπο «Λ» έχει μπει μέσα στην περιοχή του Πανοράματος Παλλήνης με τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να γλιτώσουν σπίτια.

Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό σε όλες τις περιπτώσεις καθώς οι ισχυροί άνεμοι αποτελούν αρκετές φορές ανυπέρβλητο παράγοντα για τους πυροσβέσες.

Η κάμερα του Newsbomb.gr που βρίσκεται στην περιοχή κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες με φλόγες να «καταπίνουν» οικήματα και σπίτια στο Πανόραμα Παλλήνης.

Οι εικόνες από την Παλλήνη προκαλούν θλίψη και τρόμο, με τα σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες και τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται, ενώ αστυνομικοί και πυροσβέστες τους καλούν να απομακρυνθούν.

Δείτε τις εικόνες του Newsbomb.gr:

Πώς παραδόθηκε στις φλόγες αυτοκίνητο σε αυλή σπιτιού:

«Υπήρξε μία πολύ σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 και μάλιστα στις 04:50 είχαμε τη μέγιστη ριπή ανέμου στην Πεντέλη που έφτασε τα 113 χλμ/ώρα. Μιλάμε για έναν πάρα πολύ ισχυρό άνεμο. Στη συνέχεια έχουμε μία μικρή αποκλιμάκωση, τη στιγμή που μιλάμει δηλαδή στις 09:30, έχουμε ριπές στην Πεντέλη που είναι 75 με 85 χλμ/ ώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι άνεμοι προβληματικοί που κάνουν πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και για τα επίγεια μέσα και για τα εναέρια μέσα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι επόμενες ώρες, μέχρι να κοπάσει ο άνεμος από το βράδυ και μετά, θα είναι δύσκολες.

«Τις επόμενες ώρες θα παραμείνουμε σε ένα μοτίβο ισχυρών ανέμων, είναι η δεύτερη ημέρα ισχυρού μελτεμιού στην ανατολική χώρα και επομένως και στην ανατολική Αττική. Θα έχουμε μέσες εντάσεις ανέμων 5-6 μποφόρ, με ριπές που εκτιμώ ότι θα είναι πάνω από τα 70 χλμ/ώρα, ίσως και παραπάνω κάποιες στιγμές μέσα στις επόμενες ώρες. Μικρή αποκλιμάκωση των ανέμων περιμένουμε από αργά το βράδυ και περισσότερο αύριο αλλά έχουμε πολλές ώρες ακόμα που οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις