ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Πότε θα «πέσουν» οι άνεμοι στην Αττική

Φωτιά τώρα: Πότε θα «πέσουν» οι άνεμοι στην Αττική
INTIME

Φωτιά τώρα: Δεν είναι αισιόδοξα τα νέα από το μέτωπο του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κώστα Λαγουβάρδο.

Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε στο MEGA για το τι προβλέπεται τις επόμενες ώρες στο σκηνικό του καιρού, και κατά πόσο θα βοηθήσει στο δύσκολο έργο κατάσβεσης της φωτιάς.

Ο κ. Λαγουβάρδος μίλησε για τις έντονες ριπές ανέμων, οι οποίες άγγιξαν ακόμα και τα 113 χιλιόμετρα την ώρα.

«Όσον αφορά στους ανέμους είχαμε μία πολύ σημαντική αύξηση των ανέμων μέσα στη νύχτα, και έφτασε στα 110 χλμ/ ώρα. Στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη έφτασε τα 113 χιλιόμετρα. Οι ριπές κινούνται μεταξύ 75 και 85 χιλιόμετρα ανά ώρα, έχουν πέσει δηλαδή αυτή την ώρα. Θα έχουμε τις επόμενες ώρες ένα ισχυρό μελτέμι και οι ριπές θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα, από 70 έως 90 χλμ», δήλωσε αρχικά.

«Μία μικρή εξασθένηση αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης, και μεγαλύτερη εξασθένηση αναμένεται από την Πέμπτη. Θα έχουμε στροφές στον άνεμο, είναι μία δύσκολη μέρα και αυτή. Η φωτιά είχε πλησιάσει χθες στο Αστεροσκοπείο, δεν απείλησε το Αστεροσκοπείο. Το ρεύμα δεν έπεσε και η πληροφόρηση συνεχίστηκε και απομακρυσμένες περιοχές», συμπλήρωσε ο κ. Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λαγουβάρδου, θα υπάρχουν αυξομειώσεις στις ριπές των ανέμων μέχρι το βράδυ, αλλά δε θα κοπάσουν σε επιθυμητό επίπεδο, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.