ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Νέο μέτωπο στη Σαλαμίνα – Στη μάχη εναέρια μέσα

φωτιά στη σαλαμίνα
Πυρκαγιά ξέσπασε στη Σαλαμίνα το απόγευμα της Τετάρτης. (φωτογραφία αρχείου)
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτιά τώρα: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (20/7), στη Σαλαμίνα όπου έχουν ήδη σταλεί εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα, λίγο πριν από τις 18:00 με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Ακριβή εικόνα για το μέγεθος του μετώπου δεν υπάρχει, ωστόσο, η φωτιά καίει πάνω από την πόλη της Σαλαμίνας και για αυτό τον λόγο η κινητοποίηση ήταν άμεση και μεγάλη.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214.

Αλλαγή φοράς του ανέμου στα Μέγαρα - 56 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στα Μέγαρα έχει αλλάξει ο άνεμος και την πηγαίνει κυρίως από τη μια μερια προς Γεράνεια, σε ήδη καμένη έκταση και από την άλλη προς Πευκενεα (αγροτικες εκτάσεις).

Επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ. και η ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Παράλληλα, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα μέχρι τις 18:00