ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Σε εξέλιξη το μέτωπο στο Δομοκό, ύφεση στη Σαμοθράκη - 65 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Φωτιές: Σε εξέλιξη το μέτωπο στο Δομοκό, ύφεση στη Σαμοθράκη - 65 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας στον Πρίνο Σαμοθράκης. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη, καθώς και 4 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει επίσης πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην κοινότητα Πετρωτού στον Δομοκό Φθιώτιδας, επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από περιφέρειες της χώρας ως κάτωθι:

  • 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία
  • 16 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία
  • 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και
  • 18 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Ακόμη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού Ηλείας έχει οριοθετηθεί.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζήρου Πρέβεζας και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.