ΕΚΤΑΚΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στον Κορυδαλλό - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά τώρα στον Κορυδαλλό - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Φωτογραφία από το σημείο της πυρκαγιάς.
Facebook

Φωτιά: Συναγερμός στην πυροσβεστική για πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κορυδαλλό - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Μεγάλη πυρκαγιά εντός του αστικού ιστού έχει ξεσπάσει στον Κορυδαλλό.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, για τη φωτιά στην οδό Αθανασίου Διάκου, ήταν άμεση με επίγειες και εναέριες δυνάμεις καθώς το μέτωπο είναι κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες, 4 Ομάδες Πεζοπόρων Τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πάνω από 360 πυρκαγιές σε μια εβδομάδα

Σε τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα προχώρησε η πυροσβεστική, με την ανθυποπυραγό Ραφαέλα Τζίμα να δίνει τα επίσημα στοιχεία από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σύμφωνα με την κ. Τζίμα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Παράλληλα, η πυροσβεστική την τελευταία εβδομάδα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Από εκεί και πέρα, στα επί μέρους μέτωπα που το τελευταίο 24ωρο ήταν τα πιο δύσκολα στην αντιμετώπισή τους, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Πετρωτό Δομοκού είναι οριοθετημένη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:48 το πρωί σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου έχει οριοθετηθεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερα. Στις 12:13 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μεγάλα Αλώνια προς ασφαλή κατεύθυνση. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ορεινής του δήμου Σερρών έχει ελεγχθεί και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκε και επιχείρησε 1 Ε/Π.

Στις 11:43 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, η οποία ελέγχθηκε σε λιγότερο από μία ώρα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:14 στη Σπιάντζα Ηλείας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Σύμφωνα με την κ. Τζίμα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και την Πέμπτη (11/8), ειδικότερα στις περιοχές της Αττικής, των Κυθήρων, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, της Βοιωτίας, του Έβρου, της Κρήτης και του Αιγαίου.

«Υπενθυμίζουμε ότι, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει μεγάλος, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας. Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ και για κανένα λόγο. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.