ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Θάσο – Επί ποδός επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Θάσο – Επί ποδός επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά: Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα στη Θάσο – Πληροφορίες κάνουν λίγο για τραυματισμό εθελοντών πυροσβεστών

Δύσκολο βράδυ στη Θάσο καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό 2 εθελοντών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης.

Η φωτιά ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου καθιστά αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σε κοντινό σημείο, δεν λειτουργούν.

Υψηλός είναι σήμερα Πέμπτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 3, στην Αττική, τα Κύθηρα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τη Βοιωτία, την Έβρο, την Κρήτη και το Αιγαίο.