ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Θάσος: Μήνυμα 112 για εκκένωση στα Κοίνυρα - Δύο τραυματίες και τεράστια καταστροφή

Φωτιά Θάσος: Μήνυμα 112 για εκκένωση στα Κοίνυρα - Δύο τραυματίες και τεράστια καταστροφή

Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Θάσο – Μήνυμα 112 για εκκένωση στα Κοίνυρα - Τραυματίστηκαν δύο εθελοντές πυροσβέστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου.

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας και συγκεκριμένα: από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό.

Σημειώνεται ότι την επιχείρηση κατάσβεσης συδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η φωτιά ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου επομένως ήταν αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σε κοντινό σημείο, δεν λειτουργούν.

Δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό 2 εθελοντών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ένας από τους τραυματίες αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι ξεπέρασαν τον κίνδυνο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

Δείτε ΕΔΩ Live εικόνα από την πυρκαγιά