ΕΛΛΑΔΑ

«Πέθανε» κατά λάθος ο «βασιλιάς» του κλαρίνου Γιώργος Μάγγας

«Πέθανε» κατά λάθος ο «βασιλιάς» του κλαρίνου Γιώργος Μάγγας
Ο Γιώργος Μάγκας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα και η οργή του καλλιτέχνη

Την τελευταία του πνοή άφησε ο βιρτουόζος του κλαρίνου και βασιλιάς των πανηγυριών, Γιώργος Μάγγας. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας παρασύροντας το σύνολο του διαδικτύου στην αναπαραγωγή ενός fake news.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΕΗ θέλησε να «αποχαιρετήσει» τον ταλαντούχο καλλιτέχνη μέσα από ένα μακροσκελές μήνυμα γράφοντας: «Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών , ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μόρτζο πριν 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζούλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γίναμε φίλοι! Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανήγυρι κ όταν μπήκαμε όπως μας είδε, είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα.. Δεν ήξερα πως να το μαζέψω, γιατί εγώ απλά συνεργαζόμουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ… Καλό ταξίδι υπέροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζούλη».

Λίγη ώρα αργότερα όμως κατέβασε την ανάρτηση και απολογήθηκε...

Ποιος είναι ο Γιώργος Μάγγας

Ο Γιώργος Μάγγας είναι Έλληνας τσιγγάνικης καταγωγής, μουσικός οργανοπαίκτης.

Γεννήθηκε στην Λιβαδειά στις 23 Αυγούστου 1952 από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, αλλά δεν του έδειξε τίποτα, γιατί ήθελε να τον δει γιατρό.

Ο Γιώργος όμως, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα αχνάρια του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα. Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά.

Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες. Η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ». Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ξεχωριστό παίξιμο του με μόνο το επιστόμιο του κλαρίνου. Χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο ντύσιμο του που περιλαμβάνει λαμέ κουστούμια με φανταχτερά χρώματα και σχέδια, τα οποία του ράβει η σύντροφός του, η Τζούλη.