ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο σε διακινητές λαθρομεταναστών έβαλε η ΕΛΑΣ - Έξι συλλήψεις

Μπλόκο σε διακινητές λαθρομεταναστών έβαλε η ΕΛΑΣ - Έξι συλλήψεις
INTIME NEWS

Με ΙΧ επιχείρησαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης έξι διακινητές, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον Έλληνα ο οποίος με το ΙΧ του μετέφερε παράνομα έντεκα παράνομους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό ο οποίος επίσης σε ΙΧ είχε πέντε μετανάστες. Αντίστοιχη περίπτωση και στη Ροδόπη όπου μάλιστα ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Η τέταρτη σύλληψη, αυτή τη φορά δύο δραστών, έγινε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης ενώ ο πέμπτος δράστης συνελήφθη μεταφέροντας δύο παράνομους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.