ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει την «εισβολή» μεταναστών στην Ελλάδα - Τούρκοι παρέχουν τον εξοπλισμό

Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει την «εισβολή» μεταναστών στην Ελλάδα - Τούρκοι παρέχουν τον εξοπλισμό

Αποκαλυπτικά τα βίντεο που είχαν στα κινητά τους μετανάστες που πέρασαν στην Ελλάδα. Οι διακινητές τους είχαν εφοδιάσει με κάθε τι απαραίτητο. Η τακτική που ακολουθούν οι Τούρκοι.

Με κάθε λεπτομέρεια αποκαλύπτεται η στρατηγική των Τούρκων διακινητών σε δύο βίντεο που εξασφάλισε και παρουσίασε η ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων. Οι επιτήδειοι χωρίζουν σε ομάδες τους μετανάστες, του παρέχουν το απαραίτητο υλικό ενώ εξασφαλίζουν πως θα φτάσουν στην Ελλάδα δίνοντάς τους και αναλυτικούς χάρτες.

Σε βίντεο φαίνεται ένας νεαρός μετανάστης με το κινητό του τηλέφωνο να αποτυπώνει τη στιγμή που μαζί με άλλα άτομα επιβιβάζονται στη φουσκωτή βάρκα, στον ποταμό Έβρο, προκειμένου να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ανάμεσα τους βρίσκονται γυναίκες αλλά και ένα παιδί.

Σε δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει η ΕΡΤ, έχουν καταγραφεί έξι μετανάστες, σε μονοπάτι μέσα σε τουρκικό έδαφος που οδηγεί στον ποταμό, όπως καταγγέλλουν, να κουβαλάνε στα χέρια βάρκα την οποία τους έχουν δώσει Τούρκοι διακινητές. Πίσω ακολουθεί και άλλη ομάδα τουλάχιστον 20 μεταναστών. Φορτωμένοι όλοι τσάντες με τα υπάρχοντα τους.

Τα βίντεο εντοπίστηκαν σε κινητά μεταναστών που πέρασαν στη χώρα μας. Βρέθηκαν επίσης χάρτες της Google, στους οποίους είναι σημειωμένες με βέλη οι περιοχές, στις οποίες τους καθοδήγησαν να κινηθούν για να φτάσουν στην ενδοχώρα.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλέον η Τουρκία, πολλές φορές ακόμα και βιαίως, προωθεί τους μετανάστες στην Ελλάδα. Επέλεξε να συγκεντρώνει τους μετανάστες και να τους προωθεί από διάφορα σημεία όχι όλους μαζί, αλλά σε γκρουπ με τους διακινητές μπροστάρηδες και από πίσω τις επίσημες Αρχές, όπως η τουρκική στρατοχωροφυλακή» τόνισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.