ΕΛΛΑΔΑ

Αλεποχώρι: Εικόνες ντοκουμέντα από τους πυροβολισμούς του 70χρονου σε παιδιά

Αλεποχώρι: Εικόνες ντοκουμέντα από τους πυροβολισμούς του 70χρονου σε παιδιά
Alpha/glomex

Αλεποχώρι: Αποκαλυπτικές εικόνες έρχονται στο φως λίγο μετά τους πυροβολισμούς του 70χρονου κατά παιδιών

Οι εικόνες έχουν τραβηχτεί αμέσως μετά το περιστατικό που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τραγωδία.

Στο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha φαίνεται ένα από τα παιδιά να αιμορραγεί μετά τους πυροβολισμούς που έχει δεχτεί στα κάτω άκρα. Στα ρούχα του εξάλλου διακρίνονται σημάδια από αίμα.

Την θέση αυτή ωστόσο αντικρούει η μητέρα του ενός παιδιού που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μιλώντας στον Alpha.

«Απολύτως συντετριμμένος» δηλώνει τώρα ο 70χρονος που πυροβόλησε τα δύο παιδιά

«Απολύτως συντετριμμένος» για τον τραυματισμό των δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών από την καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του δηλώνει τώρα ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τα δύο παιδιά στο Αλεποχώρι.

«Είναι απολύτως συντετριμμένος για την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών για την οποία όμως δεν είχε δόλο και φυσικά δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση για να πλήξει οποιονδήποτε» ανέφερε σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 70χρονου.

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του πελάτη του ο δικηγόρος του 70χρονου είπε, επίσης, ότι «έχοντας ήδη δεχθεί την προηγούμενη ημέρα επίθεση στο σπίτι του και άλλες δύο ακόμα επιθέσεις στο παρελθόν με σκοπό να τον κλέψουν ή να τον ληστέψουν, ακούγοντας θορύβους βγήκε έξω από το σπίτι του κρατώντας για εκφοβισμό τη συγκεκριμένη καραμπίνα την οποία κατείχε απολύτως νόμιμα».

Κατά τον δικηγόρο του ο 70χρονος «πυροβόλησε όχι προς την πλευρά των δύο αυτών σκιών αλλά προς την πλευρά των υψηλών θάμνων όπου εκεί δυστυχώς βρίσκονταν κρυμμένοι τουλάχιστον δύο ακόμα ανήλικοι».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 70χρονου που πυροβόλησε δυο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο ηλικιωμένος αφού παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη που του αποδίδεται σε ανακριτή ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης (30/08).

Σύμφωνα, ωστόσο, με αστυνομικές πηγές το αρχικό του επιχείρημα ότι πυροβόλησε νομίζοντας ότι έχει μπροστά τους κλέφτες, αποδυναμώνεται από τα στοιχεία της έρευνας. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο 70χρονος γνώριζε την παρέα των παιδιών με τα οποία είχε προστριβές κατά το προηγούμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς «Τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη παρέα παιδιών με είχε ενοχλήσει συστηματικά» ενώ ισχυρίστηκε ότι μπαίνανε στην αυλή του και ότι του χτυπούσαν το παράθυρο για να τον πειράξουν και να του κάνουν πλάκα.

Από τα λεγόμενα του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί πιστεύουν πλέον ότι όταν άνοιξε πυρ τα ξημερώματα γνώριζε ποιους είχε μπροστά του. Το γεγονός μάλιστα ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα να του απαγγελθεί ανώτατη κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.