ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Συμμορία ανηλίκων πίσω από το περιστατικό bullying - Εκαψαν το σχολείο, πουλούσαν προστασία

Πύργος: Συμμορία ανηλίκων πίσω από το περιστατικό bullying - Εκαψαν το σχολείο, πουλούσαν προστασία

Απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση των νεαρών που επιτέθηκαν σε ανήλικο

Πλούσια δράση έχουν οι δύο ανήλικοι που πρωταγωνιστούν σε περιστατικό bullying στον Πύργο και έχουν καταγραφεί σε βίντεο να χτυπούν με χαστούκια έναν άλλο ανήλικο, κοντά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή, η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με το νέο περιστατικό, ενώ οι γονείς του παιδιού που υπέστη το bullying είναι σοκαρισμένοι.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες σχετικά με την δράση των νεαρών στην περιοχή του Πύργου. Ο ίδιος έκανε λόγο για συμμορία, ενώ κατήγγειλε ότι τα ίδια άτομα στο παρελθόν προσπάθησαν να «πουλήσουν προστασία» σε μαγαζιά.

Μάλιστα, όπως είπε ορισμένα από αυτά τα παιδιά έχουν και ποινικό παρελθόν.

Αποκάλυψε ακόμα ότι ίδια άτομα, που έκαναν τον bullying στον ανήλικο, στο παρελθόν είχαν κάψει την έδρα στο σχολείο που πήγαιναν, καθώς και ότι έχουν χτυπήσει κι άλλα παιδιά, «έχουν απειλήσει και με μαχαίρια», είπε, σημειώνοντας πως δεν είναι μια απλή περίπτωση bullying.

«Είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση αυτό που κάνουν οι νεαροί», τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έχει γίνει τουλάχιστον εδώ και δέκα ημέρες, με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και όσων παρακολουθούσαν και κοινοποίησαν το εν λόγω βίντεο, ενώ φαίνεται να επαναλήφθηκε ξανά πριν τρεις μέρες.

Το «επίμαχο» υλικό

Ένα βίντεο μικρής διάρκειας είναι αυτό στο οποίο βασίζεται η Αστυνομία για την εξέλιξη των ερευνών της. Το «επίμαχο» αυτό βίντεο που αναρτήθηκε στο προφίλ παιδιών στα socialmedia, δείχνει δυο άτομα νεαρής ηλικίας να έχουν «στριμώξει» ένα μικρό αγόρι και να το χαστουκίζουν συνεχώς, δίχως αυτό να αντιδρά για να γλιτώσει πιθανότατα κάποιο μεγαλύτερο διαπληκτισμό μεταξύ τους που θα είχε οδυνηρά για το ίδιο αποτελέσματα. Το βίντεο έχει εξεταστεί προσεκτικά από τις αρχές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες.

Οι προσαγωγές

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περασμένο Σάββατο υπήρξε επιχείρηση της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, όπου έγιναν τρεις προσαγωγές νεαρών ατόμων. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν είναι αυτά που φαίνονται στο επίμαχο υλικό, ωστόσο δείχνουν να έχουν μια συμμετοχή στην υπόθεση μιας και ήταν αυτά που ανάρτησαν το υλικό.

Οι έρευνες πλέον εστιάζουν στον εντοπισμό των δραστών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους, μιας και οι αρχές έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και λίγο διάστημα πως bullying γενικού τύπου είναι καταδικαστέα και όταν θα γίνονται αντιληπτά ή καταγγέλλονται, θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

Το bullying των νεαρών στο μικρό παιδί δε φαίνεται να σταματά εκεί, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της «Πατρίς», έχει δεχθεί αρκετές απειλές ακόμα και για τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, οι δυο νεαροί ΡΟΜΑ, ηλικίας 17 και 18 ετών περίπου, φαίνεται πως σχετίζονται με την υπόθεση των βανδαλισμών που είχαν σημειωθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου και υπό το φόβο της εκδίκασης της υπόθεσης απειλούσαν το νεαρό άτομο να μη μιλήσει. «Θα σε κάψουμε ζωντανό αν ανοίξεις το στόμα σου», φέρεται να έλεγαν στο νεαρό αγόρι προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα μιλήσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν υπάρξει απειλές σε ακόμα δυο παιδιά, με αυτές στο ένα να αφορούν την ίδια υπόθεση και τις υπόλοιπες στο δεύτερο να έχουν να κάνουν με διαφορετικό περιστατικό.