ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Από το φθινοπωρινό καλοκαίρι στο βαθύ φθινόπωρο

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Από το φθινοπωρινό καλοκαίρι στο βαθύ φθινόπωρο
Ο καιρός. Από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο
INTIME

Καιρός: Από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο! Σε ποιες περιοχές θα δούμε 40άρια και από πότε ξεκινάει η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας; 

Ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα με το θερμόμετρο να αγγίζει έως και τους 40 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο Newsbomb.gr και μας μίλησε για ένα «φθινοπωρινό καλοκαίρι» τις ημέρες αυτές αλλά μας προετοίμασε και για ένα βαθύ φθινόπωρο από την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα είναι υψηλή.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, την Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα δούμε το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 με 40 βαθμούς. Το κύμα αυτό καύσωνα μπορεί να οριστεί και ως «Φθινοπωρινό καλοκαίρι» καθώς η διάρκεια της ημέρας είναι μικρότερη και έτσι το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η ζέστη κρατούσε για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στην ημέρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου έως και την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς.

Μπαίνοντας στο βαθύ φθινόπωρο…

Αλλαγή του καιρού θα δούμε σε όλη τη χώρα από την Κυριακή το απόγευμα με πτώση της θερμοκρασίας.

Στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε ζέστη με βαθμούς που θα αγγίζουν 35 και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι στους 30 με 32 βαθμούς.

Από Δευτέρα καλωσορίζουμε τον φθινοπωρινό καιρό, όπου η θερμοκρασία θα πέφτει μέρα με τη μέρα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τρίτη με Τετάρτη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 26 με 28 βαθμούς στη νότια Ελλάδα ενώ το κρύο θα έρχεται τις νυχτερινές ώρες

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική μέχρι τη Δευτέρα 19/9 το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πρωτεύουσα δε θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη δυτική Στερεά Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα.