ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Διδυμότειχου: Τεράστιες οι μεταναστευτικές ροές μέσω Έβρου

Έβρος
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα σύνορα «γιατί αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί όσο η Τουρκία βλέπει ότι αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση»
Glomex

Απόλυτη ντροπή με τους Τούρκους να  χτυπούν, να κλέβουν και να στέλνουν στην Ελλάδα 92 γυμνούς μετανάστες μέσω του Έβρου

«Με την Τουρκία είχαμε και θα έχουμε αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμότειχου Κ. Υφαντής τονίζοντας πως η Άγκυρα εργαλειοποιεί τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς.

«Δεν σέβονται όσο θα έπρεπε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σίγουρα τέτοια συμβάντα έχουν ξαναγίνει, έτσι είναι η νοοτροπία της. Όσο και να θέλουν να δείξουν κάτι άλλο με την Τουρκία αυτά το προβλήματα είχαμε και θα έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος

«Είναι μια πολύ άσχημη εικόνα, πάντως σε κάθε περίπτωση θα έχουμε προβλήματα, δείχνουν τις πρακτικές τους, δείχνουν πως σκέφτονται και σίγουρα δεν μπορούμε να συνομιλούμε και να συναλλασσόμαστε με τέτοιους λαούς. Έχουν σχεδόν καθημερινά τέτοια συμβάντα» τόνισε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την κατάσταση με τις ροές προσφύγων ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχουμε αυξημένες ροές και ειδικότερα τώρα που το σύνορο (το ποτάμι) είναι σε χαμηλή στάθμη ακόμα, περνάνε με τα πόδια οι μετανάστες. «Έγιναν σοβαρές προσπάθειες είτε με τον φράκτη είτε με τα ηλεκτρονικά μέσα και την παρακολούθηση. Παρόλα αυτά μιλάμε για ένα σύνορο 180 χιλιομέτρων όπου τα 140 είναι ελεύθερα», τόνισε ο κ Υφαντής.

Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι ροές προσφύγων, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, είναι τεράστιες και θα πρέπει να ενισχυθούν τα σύνορα «γιατί αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί όσο η Τουρκία βλέπει ότι αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση».

Σχετικές ειδήσεις:

Εβρος:Ζητά και τα ρέστα Τούρκος υφυπουργός για τους γυμνούς μετανάστες