ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Αναβλήθηκε η δίκη για παρενόχληση 9χρονης από τον παππού της

Ρόδος: Αναβλήθηκε η δίκη για παρενόχληση 9χρονης από τον παππού της
Η υπόθεση πήρε χθες αναβολή
Intime News

Για την 27η Ιανουαρίου 2023 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν παππο΄θ για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου νεώτερου των δώδεκα ετών, και συγκεκριμένα της 9χρονος εγγονής του.

Στις 27 Ιανουαρίου 2023 θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν παππού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της 9χρονης εγγονής του.

Συγκεκριμένα η υπόθεση πήρε χθες αναβολή ενώ στον κατηγορούμενο αποδίδεται ό,τι στο Παραδείσι Ρόδου σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία, αλλά πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2016, κι ενώ η εννιάχρονη εγγονή του τον είχε επισκεφθεί στο παραθαλάσσιο ακίνητο ιδιοκτησίας του, όταν εκείνη πήγε να πετάξει τα σκουπίδια σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων, την ακολούθησε, την πλησίασε από πίσω και, αφού της έπιασε την πλάτη, έτριψε με κάθετη παλμική κίνηση για λίγα λεπτά τα γεννητικά του όργανα πάνω στην ανήλικη, φορώντας και οι δύο τα ρούχα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη dimokratiki.gr, ο άνδρας κατηγορείται για το ό,τι σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2017, αφού εισήλθε σε αυτοκίνητο του οποίου ήταν κάτοχος μαζί με την ανήλικη εγγονή του, με πρόσχημα να της μάθει να οδηγεί, κάθησε ο ίδιος στη θέση του οδηγού και αφού έβαλε την ανήλικη να καθίσει πάνω στα πόδια του ασέλγησε εις βάρος της.

Με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου την Κυριακή, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου κ. Στέλιος Κιουρτζής, υπέβαλε αίτημα να κληθεί για να καταθέσει στο δικαστήριο η φερόμενη ως θύμα τονίζοντας, με επίκληση σχετικής νομοθεσίας και νομολογίας, ότι δυνάμει έκθεσης του Α.Τ. Ιαλυσού διορίσθηκε πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος προκειμένου να εξετασθεί η ανήλικη παρουσία της για τη διακρίβωση των συνθηκών τέλεσης του αδικήματος για το οποία παραπέμφθηκε ο εντολέας του.

Ο διορισμός της πραγματογνώμονος, έλαβε χώρα μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019) και ως εκ τούτου υφίστατο υποχρέωση των ανακριτικών υπαλλήλων να γνωστοποιήσουν τον διορισμό πραγματογνώμονα, για την άσκηση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, ήτοι τον διορισμό τεχνικού συμβούλου είτε διορισμό συνηγόρου δια την υποβολή ερωτήσεων μέσω του ανακριτικού υπαλλήλου.

Τόνισε πως αντιλέγει στην ανάγνωση και τη λήψη υπόψη της γραπτής κατάθεσης της φερομένης- παθούσης και της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης της ψυχολόγου- ψυχοπαιδαγωγού, που συνετάγησαν κατά παράβαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που αυτές αναγνωσθούν άγουν σε απόλυτη ακυρότητα.

Σχετικές ειδήσεις

Ρόδος: Στο εδώλιο 31χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ρόδος: Καταδικάστηκε 22χρονος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Ρόδος: Εκδικάζονται 3 υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών