ΕΛΛΑΔΑ

Να «παγώσει» τη μετενέργεια επιχειρεί ο Ρουπακιώτης

Να «παγώσει» τη μετενέργεια επιχειρεί ο Ρουπακιώτης

Το «πάγωμα» της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεων επιχειρεί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στόχος του κ. Ρουπακιώτη είναι να «παγώσουν» οι διαδικασίες, ώστε το ζήτημα να επανεξεταστεί από τη νέα κυβέρνηση. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων, καθώς οι πόροι επαρκούν.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του «παγώματος» της μετενέργειας, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη μεταβολή του νομοθετικού καθεστώτος.

«Ό, τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε», τόνισε.

Στα πλαίσια αυτά απηύθυνε έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να συνεννοηθούν, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκλειστική αρμοδιότητα έχει να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές.