ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Παπίκιο Όρος: Συνεχίζουν την κατάσβεση οι επίγειες δυνάμεις

Φωτιά στο Παπίκιο Όρος: Συνεχίζουν την κατάσβεση οι επίγειες δυνάμεις
Παπίκιο από ψηλά...οι πλαγιές μπροστά Βουλγαρία η πρώτη κορυφογραμμή το σύνορο και από πίσω η Ελλάδα.
Δημήτρης Ευγενίδης - Πυρκαγιά Ενημέρωση

Παπίκιο Όρος: Με επίγειες δυνάμεις συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς - Στέλεχος της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr

Με επίγειες δυνάμεις συνεχίζεται σήμερα (07/11) η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 22 Οκτώβρη στο Παπίκιο Όρος στον Νομό Ροδόπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς που καίει για 16η μέρα σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο, στη μεγαλύτερη έκτασή της παραμένει έρπουσα καίγοντας τον υπόροφο του δάσους οξιάς και δρυός, κινούμενη σε επικλινή και δυσπρόσιτα σημεία στη συνοριογραμμή Ελλάδας Βουλγαρίας.

Ούτε η κακοκαιρία «EVA» δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά στη Ροδόπη

Στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Newsbomb.gr για τη δύσκολη κατάσταση στο Παπίκιο Όρος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο είναι ελεγχόμενη, με τις δυνάμεις να παραμένουν μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

«Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο η κακοκαιρία στην περιοχή. Δεν είχε αρκετή βροχή. Το μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου στην ελληνική πλευρά δεν έχει κάποιο θέμα. Είναι ελεγχμένη στον ελλαδικό χώρο. Από τη δικιά μας πλευρά υπάρχουν σημεία που παραμένουν ενεργά. Οι δυνάμεις θα είναι εκεί μέχρι να σβήσει η πυρκαγιά.», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει περάσει τα σύνορα με τη Βουλγαρία, με την εικόνα του μετώπου να είναι άγνωστη από τη μεριά της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε η κακοκαιρία «EVA» δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά στη Ροδόπη

Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα εθελοντή - Μαίνεται η φωτιά

Κομοτηνή: 12 μέρες καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά σε παρθένο δάσος