ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός στα Κερδύλια Όρη: «Ήταν ατύχημα» λέει ο γιος του 59χρονου

Νεκρός στα Κερδύλια Όρη: «Ήταν ατύχημα» λέει ο γιος του 59χρονου
GLOMEX

Νεκρός στα Κερδύλια Όρη: Τι λέει ο γιος του 59χρονου για τον θάνατο του 51χρονου

Ο γιος του 59χρονου που δούλευε μαζί με τον 51χρονο ο οποίος βρέθηκε νεκρός στα Κερδύλια Όρη, κοντά στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης, σπάει τη σιωπή του και μιλάει για το χρονικό της τραγωδίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ατύχημα και πως δεν σκότωσαν με τον 59χρονο πατέρα του τον άτυχο ξυλοκόπο.

«Ήταν ατύχημα. Εγώ πήγα μετά από όλο το συμβάν που με πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο γιατί ήταν και αυτός αγχωμένος να πάω να βοηθήσω. Δούλευε και σε εμένα ο άνθρωπος, ήταν πολύ καλός άνθρωπος, δεν είχε δημιουργήσει ούτε προβλήματα μαζί μας, τίποτα, τίποτα. Δουλεύαμε μία χαρά, δεν είχαμε θέμα», δηλώνει ο 28χρονος στο Mega.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν στο βουνό πρόσθεσε «Γλίστρησε με το δεξί του πόδι και χτύπησε το μηχανάκι αλυσίδας τον μπαμπά μου πάνω από το γόνατο, στο πόδι, κάνει μία: ‘Αχ’ και πετάει το μηχανάκι αριστερά του, αλλά προς τα πίσω και πίσω ήταν ο Κώστας και δεν τον είδε ο μπαμπάς. Τη στιγμή εκείνη που κόπηκε ο πατέρας μου, του φωνάζει, του λέει: ‘Κώστα, Κώστα! Πάρε την μπλούζα, δέσου’ και ο Κώστας δεν μιλούσε»

Το χρονικό της τραγωδίας

Η σορός του εντοπίστηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από αστυνομικούς στο πλαίσιο αναζητήσεων, μετά και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόσωπο «κλειδί» αποτέλεσε ο 59χρονος που τον συνόδευε ενώ είχε συνελήφθη επίσης ο 28χρονος γιος του καθώς κατείχε παρανόμως μαχαίρι. Παραπέμφθηκαν και οι δύο να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο 51χρονος είχε πάει όπως φαίνεται στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός με τον 59χρονο για να κόψουν παράνομα ξύλα. Πέθανε την 1η Νοεμβρίου, ενώ η εξαφάνισή του δηλώθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Η σορός του εντοπίστηκε στις 9 Νοεμβρίου.

Συγγενής του θύματος είχε δηλώσει στο MEGA: «Η αστυνομία τα ξέρει αυτά. Εμείς δεν έχουμε πάρει επίσημο χαρτί για να μπορούμε να σας πούμε. Τον ψάχναμε πολλές μέρες».

Το θανατηφόρο τραύμα στον αριστερό μηρό προήλθε από αλυσοπρίονο. Σύμφωνα με τον 59χρονο που ήταν μαζί του, αυτό αρχικά τραυμάτισε τον ίδιο, ενώ μετά πετάχτηκε και σκότωσε τον φίλο του. Τότε, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, έφυγε από το σημείο σε κατάσταση πανικού. Συνάντησε τον 28χρονο γιο του και πέταξε το κινητό του θύματος για να μην αποκαλυφθεί όπως είπε, η παράνομη υλοτομία.

Ο 59χρονος αρνείται ότι ήθελε να τον σκοτώσει, ενώ κάνει λόγο για θανατηφόρο ατύχημα και πως δεν υπήρξε καθόλου ψυχραιμία την στιγμή του θανάτου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η σορός του άνδρα έμεινε επί 9 ημέρες στα Κερδύλια Όρη, με τα άγρια ζώα να διαμελίζουν το άψυχο σώμα του.

Τα αδέρφια του ανέφεραν πως «Στο βουνό τον βρήκαν. Εκεί πήγε με έναν Έλληνα για ξύλα. Ακούστηκε ότι είναι κομμένο το πόδι». Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού ήταν ένας ήσυχος και ευγενικός άνθρωπος ο άτυχος 51χρονος και δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τη συμπεριφορά του.