ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η 22χρονη κόρη της οικογένειας

Πετράλωνα: Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η 22χρονη κόρη της οικογένειας

Φως στην σκοτεινή υπόθεση των Πετραλώνων - Τι κατέθεσε στις αρχές η 22χρονη κόρη της οικογένειας - Τι λέει η δικηγόρος της

Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε στη ΓΑΔΑ η 22χρονη για τη μήνυση κατά της μητέρας της στην υπόθεση των Πετραλώνων. Η 22χρονη συνοδευόταν από την δικηγόρο της, Δήμητρα Πλαστήρα.

Η κοπέλα έδωσε συμπληρωματική κατάθεση για τη μήνυση εναντίον της μητέρας της, την οποία μαζί με τον αδελφό της, κατηγορούν για συγκάλυψη.

Στη μήνυση τα δυο αδέρφια αναφέρουν ότι η μητέρα τους γνώριζε και δεν έκανε τίποτα για να τα προστατεύσει από τον εφιάλτη που βίωναν. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι τους παρατούσε στα χέρια του διεστραμμένου, όπως αποκαλούν, πατέρα τους, τους απειλούσε να μην προχωρήσουν σε αποκαλύψεις, ενώ περιγράφουν σεξουαλικές κακοποιήσεις που έγιναν μπροστά στα μάτια της χωρίς εκείνη να αντιδρά.

Η δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στον Alpha όπου ανέφερε για τη σχέση του πατέρα με την 22χρονη: «Έμεναν στην ίδια γειτονιά μέχρι να αποχωρήσει από την Αθήνα. Δεν είναι ότι έμεναν μακριά, στους ίδιου δρόμους πορεύονταν».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του Alpha ανέφερε πως υπήρχαν μαρτυρίες ότι ο πατέρας των παιδιών είχε παραβιάσει πολλές φορές τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η δικηγόρος ξεκαθάρισε πως οι μαρτυρίες αφορούν όχι την 22χρονη αλλά τον ανήλικο γιο. «Να μην συγχέουμε τα πράγματα», ανέφερε και συνέχισε: «Αναφορικά με την 22χρονη, κινούνταν σε ίδιες περιοχές. Όταν κινείσαι σε ίδιες περιοχές και κάποιες θέλει να απειλήσει έναν άνθρωπο να μην μιλήσει γιατί ο ίδιος θα κληθεί να απολογηθεί, βρίσκει τον τρόπο να τον πλησιάσει απουσία μαρτύρων. Νομίζω όλοι είμαστε σε δυνατότητα να αντιληφθούμε αυτό το οποίο αναφέρω».

Στη συνέχεια ο κ. Σούρας τεχνικός σύμβουλος του κοριτσιού και του συγγραφέα, σε παρέμβαση του ανέφερε: «Η γνώμη μου είναι ότι έχουν κάνει ένα βήμα πιο πάνω. Υπάρχει μία κατάθεση από μία κοπέλα που πρέπει να τη σεβαστούμε όλο μας. Μη μου λέτε ότι ΄επειδή είναι ενήλικη πρέπει να μιλήσει. Δεν είναι ενήλικη, είναι θύμα. Άρα αυτή η κοπέλα έχει δικαίωμα να μη μιλήσει στους δημοσιογράφους, να μη θέλει να δείξει το πρόσωπό της, να μην θέλε να αποκτήσει δημοσιότητα. Αυτό το λέω για τί ο αγώνας των δημοσιογράφων είναι η είδηση. Εδώ όμως μιλάμε για θύματα».

Η κ. Πλαστήρα συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα απολογηθεί η 22χρονη και κανένα θύμα για τους ρυθμούς της Δικαιοσύνης. Αν θέλετε να πούμε κάτι άλλο, θα ήθελα να αναφερθώ στην παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέας η οποία έλαβε χώρα το καλοκαίρι που δεν είχε πάρει καμία δημοσιότητα το θέμα αυτό, για να μην θεωρηθεί από κάποιους ότι πιέστηκε από τη δημοσιότητα η δικαιοσύνη. Η πρόταση ήταν παραπεμπτική. να αναμένουμε λοιπόν το βούλευμα, να δούμε τι θα αποφασίσει το συμβούλιο. Ωστόσο οι περιοριστικοί όροι δεν είναι ένδειξη ενοχής η όχι. Οι όροι μπαίνουν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το αν κρίνει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής ότι υφίσταται οι προϋποθέσεις ή όχι, είναι άλλο θέμα, δεν αφορά ενοχή», ενώ στη συνέχει τόνισε: «Κατέθεσε ως μάρτυρας των γεγονότων που ή ίδια έχει βιώσει».

Δείτε το βίντεο του Alpha

Στη συνέχεια ο κ. Σούρας ανέφερε:

«Εδώ μιλάμε για μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση, μιλάμε για μία τραγική υπόθεση. Εγώ προσωπικά τόσο καιρό που είμαι και η κ. Πλαστήρα και ο κ. Χαριτάτος δεν αναφερθήκαμε ποτέ ούτε στο πατέρα ούτε σε κανέναν γιατί δεν μας ενδιαφέρει αυτή η πλευρά, θα τα βρει η δικαιοσύνη.

Εμεί ήμαστε από την πλευρά των παιδιών. Εγώ αν θέλετε την είδηση. Χθες έμαθα για πρώτη φορά, όλη την αλήθεια.

Εκείνοι που ήθελα να προσθέσω είναι το εξής, πάει μία 22χρονη και καταθέτει 4 ώρες και λέει τις αλήθειες της.

Η αλήθεια που έμαθα εγώ βγήκε από την ψυχή αυτή της 22χρονης την οποία δεν είχε πει πουθενά. Την είπε για πρώτη φορά χθες στο ιατρείο μου σε μια πάρα πολύ χαλαρή συζήτηση

Αυτή την αλήθεια κατέθεσε σήμερα στην συζήτηση και την κατάθεσή της».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Πετράλωνα: Στη ΓΑΔΑ η 22χρονη -Θα μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση

Πετράλωνα- Παιδοψυχίατρος: Ισχυρές ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση

Πετράλωνα - Βιασμός ανηλίκων: Τα παιδιά ήταν φοβισμένα, λέει μάρτυρας