ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τα ταξίδια και οι άνθρωποι των «ειδικών αποστολών»

Κιβωτός του Κόσμου: Τα ταξίδια και οι άνθρωποι των «ειδικών αποστολών»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν ταξίδια που είχε κάνει στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου σε δομές του ιδρύματος εκτός Αθηνών αλλά και τρεις εργαζόμενοι που ανήκαν στο στενό περιβάλλον του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα από τα ταξίδια του στελέχους της ΜΚΟ σε δομή που βρίσκεται σε νησί έγινε –σύμφωνα με την καταγγελία- η σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου, η κατάθεση του οποίου αναμένεται να δρομολογήσει δικαστικές εξελίξεις.

Το στέλεχος αυτό είχε επισκεφτεί επίσης για μεγάλο διάστημα δομή της Πελοποννήσου, ταξίδι που επίσης θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.

Όσον αφορά στις σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόκειται για άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της ΜΚΟ που ελέγχεται για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το στέλεχος είχε τους τρεις αυτούς εργαζομένους σαν οικογένειά του.

Και οι τρεις είχαν υπάρξει ως παιδιά φιλοξενούμενοι της Κιβωτού, μέχρι που μετά από πολλά χρόνια αποφασίστηκε να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι.

Αυτοί οι τρεις εργαζόμενοι φαίνεται ότι αναλάμβαναν να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν εντός των δομών, όσον αφορά σε συμπεριφορές που κρίνονταν ότι ήταν εκτός κανόνων της ΜΚΟ ή παραβατικές.

Από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπήρξαν και πληροφορίες για ταξίδια ανηλίκων που ζουν σε δομές του ιδρύματος, τα οποία θα εξεταστούν για το κατά πόσο δικαιολογούνταν. Θα ερευνηθεί δηλαδή εάν οι μετακινήσεις συγκεκριμένων ανηλίκων από τη μία δομή της Κιβωτού στην άλλη έγιναν βάσει πρωτοκόλλου ή όχι.

Σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες, υπήρχαν μετακινήσεις παιδιών που χαρακτηρίζονται παράξενες. Έτσι θα εξεταστεί εάν οι μετακινήσεις αυτές είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές που κάποιοι ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι. Πιο συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν δικαιολογούνται συγκεκριμένες «διαδρομές» από δομές της περιφέρειας στην Αθήνα και αντίστροφα ή ακόμα και μετακινήσεις από τη μία δομή της περιφέρειας σε άλλη.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Ανηλίκων που επιχειρεί να αποκτήσει εικόνα για το σύνολο των καταγγελιών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να κληθεί για κατάθεση στη Δικαιοσύνη το στέλεχος του ιδρύματος που καταγγέλλεται για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Πιθανότατα να κληθεί για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις