ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Στα ίχνη σπείρας που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, έφτασε η Αστυνομία.

Μέλη τους κυκλώματος είναι τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31, 30 και 31 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχεται και ένας ακόμα ομοεθνής τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε στον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η., ενώ επίσης κατασχέθηκε και ένα ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφεραν τα κλοπιμαία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, οι δράστες είχαν διαπράξει έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Η συνολική ζημιά που είχαν προκαλέσει στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., από την παράνομη δράση τους, υπολογίζεται στις -72.000- ευρώ.