ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πεδία μάχης Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Δεκάδες προσαγωγές

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πεδία μάχης Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Δεκάδες προσαγωγές
Εμπόλεμη ζώνη θυμίζαν Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης (5/12)
Newsbomb.gr

Μολότοφ, πέτρες, συγκρούσεις και χημικά περιλάμβανε το μενού των επεισοδίων που ξέσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των πορειών για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 19 προσαγωγές στην πρωτεύουσα και 16 στην συμπρωτεύουσα από την Αστυνομία.

Από το απόγευμα της Τρίτης (6/12) ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια με βόμβες μολότωφ, φωτιές και δακρυγόνα. Νεαροί που αποσπάστηκαν από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν την Ομόνοια, έστριψαν στη οδό Εμμανουήλ Μπενάκη όπου άναψαν φωτιές και κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδώξαν τους νεαρούς, ενώ γίνονταν προσαγωγές σε διάφορα σημεία της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονταν και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που έσβηναν φωτιές και απομάκρυναν οδοφράγματα.

Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έκαψαν κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κινητοποίηση των δυνάμεών της είχε στόχο «τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι». Όπως ενημέρωσε η ΕΛΑΣ, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 19 προσαγωγές.

Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης οι δρόμοι, 16 προσαγωγές

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης (6/12), καθώς ξέσπασαν βίαια επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συμμετέχοντες στην πορεία που αποσπάστηκαν από αυτή, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και ακολούθησε πετροπόλεμος, ρίψη μολότοφ και από την άλλη απάντηση με κρότου-λάμψης και χημικά.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της πορείας, μια ομάδα ατόμων πήρε κατεύθυνση από την Καμάρα προς την Αγίου Δημητρίου, όπου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν, με αποτέλεσμα να γενικευτούν τα επεισόδια, μετατρέποντας έτσι σε… εμόλεμη ζώνη τη συμπρωτεύουσα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.