ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Οι συμμαθητές του 11χρονου δεν έχουν στηριχθεί ψυχολογικά

Σέρρες: Οι συμμαθητές του 11χρονου δεν έχουν στηριχθεί ψυχολογικά
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Σέρρες: Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν γονείς παιδιών που ήταν μπροστά στην τραγωδία με τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη από την έκρηξη στον λέβητα του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Όπως υποστηρίζουν, δεν έχει υπάρξει η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη προς τα παιδιά τους.

Η κοινωνία των Σερρών παραμένει συγκλονισμένη από τον άδικο θάνατο του 11χρονου Βασίλη, μετά την έκρηξη του λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Η κηδεία του παιδιού έγινε την Τρίτη (6/12) μέσα σε κλίμα οδύνης, ενώ ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από τους γονείς των συμμαθητών του άτυχου αγοριού. Όπως λένε στο Epilogestv, δεν έχει υπάρξει η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη προς τα παιδιά τους, τα οποία παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Μητέρα ενός μαθητή που ήταν στο σχολείο τη στιγμή της έκρηξης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως μετά το συμβάν τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητα, σε κατάσταση σοκ. Μάλιστα, όπως εξήγησε, μαζεύτηκαν όλα μαζί σε ένα σπίτι, ήταν μέσα στις μουτζούρες και δεν μπορούσε κανείς να τα ηρεμήσει. Παράλληλα, σοκαρισμένοι ήταν και οι γονείς που έτρεξαν στο σχολείο για να βρουν τα παιδιά τους και τα αναζητούσαν μετά την τραγωδία.

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, μέχρι τώρα κανένας ειδικός δεν έχει σπεύσει για να παράσχει την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά, τα οποία παραμένουν σοκαρισμένα.

Οργή και θλίψη στην κηδεία του 11χρονου

Το απόγευμα της Τρίτης (6/12), η οικογένεια του μικρού τον αποχαιρέτησε για τελευταία φορά στο Α’ νεκροταφείο Σερρών, εκεί όπου ξεχείλιζαν ο πόνος, η θλίψη και η οργή για τον θάνατο του 11χρονου αγοριού.

Τραγικές φιγούρες οι δύο του γονείς, με την οικογένεια να έχει μετακομίσει μόλις έναν χρόνο στις Σέρρες από την Αθήνα, αλλά και οι συμμαθητές του που νωρίτερα συγκλόνισαν με το μήνυμα που έστειλαν για τον αδικοχαμένο φίλο τους.

Μαζί με την οικογένεια, πενθεί και όλη η πόλη των Σερρών. Οι σημαίες στο δημαρχείο κυματίζουν μεσίστιες, ενώ όλα τα σχολεία έμειναν κλειστά. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας επιμένει στην απόδοση ευθυνών αναφέροντας ότι κάποιοι μετέτρεψαν σε ωρολογιακή βόμβα το σχολείο.

Συγκλονιστική ήταν και η αποκάλυψη που έκανε ο θείος του 11χρονου παιδιού. Όπως είπε στην εκπομπή Live News του Mega, την ημέρα αυτή το παιδί δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Σαν να είχε ένα προαίσθημα, σε μια περιγραφή που προκάλεσε ανατριχίλα…

Δύο συλλήψεις για τη φονική έκρηξη

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι του έργου μετατροπής του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών.

Η έκρηξη στον λέβητα, προκάλεσε τη Δευτέρα τον θάνατο ενός παιδιού και τον επιπόλαιο τραυματισμό, δύο ακόμα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».