ΕΛΛΑΔΑ

Δημητρακόπουλος στο Newsbomb: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την Καϊλή»

Δημητρακόπουλος στο Newsbomb: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την Καϊλή»
Η Εύα Καϊλή.
(Πηγή: Intime News)

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση σκανδάλου Qatargate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το οποίο έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων η ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει «αθώα» αναφορικά με τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι βελγικές Αρχές.

Λίγες μόλις ώρες πριν η Εύα Καϊλή βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για το σκάνδαλο του Qatar Gate ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλά στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος τονίζει ότι παρά τα χρήματα που εντοπίστηκε στο σπίτι της με τη φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Le Soir» να κάνει το γύρο του κόσμου, η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της προσάπτονται. «Η Εύα Καϊλή δεν δωροδοκήθηκε από το Κατάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας δικηγόρος της τη στιγμή που ο συνήγορος υπεράσπισης στις Βρυξέλες Αντρέ Ριζόπουλος δήλωνε μέσω του Newsbomb.gr ότι «θα τα πούμε όλα στη βελγική δικαιοσύνη»

Την ίδια στιγμή ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιμένει να χτίζει την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή λέγοντας ότι «ουδέποτε προσέφερε υπηρεσίες της στο Κατάρ».

Άλλωστε, ο ίδιος μέσω της Εύας Καϊλή «αδειάζει» Μέτσολα, Μπόρελ και Γιόχανσον λέγοντας ότι η Ευρωβουλευτής ενήργησε σε γνώση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Όσον αφορά τη δικαστική ακρόαση της Εύας Καϊλή που θα λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε: «Η αυριανή μέρα είναι σημαντική γιατί το δικαστήριο θα αποφασίσει την προφυλάκιση ή μη της κυρίας Καϊλή». Ωστόσο, αύριο Τετάρτη, θα παραλύσει το Βέλγιο, καθώς θα σημειωθούν απεργίες: «Η απόφαση δεν γνωρίζουμε πότε θα εκδοθεί καθώς αύριο έχουμε απεργία στο Βέλγιο».

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε στο Newsbomb.gr ότι «Η κυρία Καϊλή προσπαθεί να βρει δυναμη και να αντιμετωπίσει την κατάσταση» ενώ υπογράμμισε ότι «η ίδια έχει το δικαιωμα αν και εφόσον κριθεί προφυλακιστέα να ασκήσει έφεση».

Η Εύα Καϊλή «αδειάζει» Μέτσολα, Μπόρελ και Γιόχανσον για το Κατάρ

Νωρίτερα σήμερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή σχολίασε ως ψευδή την φημολογία περί πρωτοβουλιών της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή για την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών με την χώρα του Κατάρ, με απότερο σκοπό τον χρηματισμό της.

Ο δικηγόρος της μέσω ανακοίνωσής του παρέθεσε τα κάτωθι δεδομένα:

«Η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ατζέντα περιλαμβάνει την προώθησή των σχέσεων ΕΕ και Μέσης Ανατολής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα της άρσης βίζας για τους πολίτες των χωρών Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν. (Και προστέθηκε και το Εκουαδόρ στην ψηφοφορία).

Ο επίσημος εισηγητής της πρότασης ήταν ο Έρικ Μάρκαρντ, Γερμανός ευρωβουλευτής με τους Πράσινους, και επικεφαλής της Επιτροπής LIBE.

Η συγκεκριμένη ατζέντα εντάσσεται στο πλαίσιο της από 2019 επίσημης πολιτικής και πρωτοβουλίας της Κομισιόν, να αναθέσει στην Επιτροπή LIBE του ΕΚ, την προώθησή της. Η Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Home Affairs, και ο Ανώτατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Γιόσεπ Μπόρελ ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που χαράχτηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή σε κάθε ταξίδι της στο Κατάρ συνοδευόταν πάντα σε κάθε της βήμα από τον ευρωπαίο αξιωματούχο Roberto Bendini».

Σχετικές ειδήσεις