ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2022: Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς – Για ψώνια όσοι μένουν στην πρωτεύουσα

Χριστούγεννα 2022: Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς – Για ψώνια όσοι μένουν στην πρωτεύουσα

Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμιο, Εθνικές Οδούς – Ο… καλός χαμός στο κέντρο της πρωτεύουσας, με χριστουγεννιάτικη διάθεση και αισιοδοξία.

Με τον καιρό σύμμαχο πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων, με την κίνηση στις Εθνικές Οδούς να είναι αυξημένη, τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας βρήκαν μια καλή ευκαιρία για απόδραση, μιας και η Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, είναι αργία, ενώ δεν είναι λόγοι αυτοί που «κόλλησαν» και τρεις μέρες άδεια ώστε να γυρίζουν ξανά στην Αθήνα μετά τις 2 Ιανουαρίου.

Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, με περιπολικά να βρίσκονται σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, ενώ και οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους βρίσκονται επί ποδός με τα γνωστά βαν για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες.

Αυξημένη κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία για Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες να φεύγουν με πολύ αυξημένη για την εποχή πληρότητα, ενώ και τα καράβια για Κρήτη φόρτωσαν γεμάτα.

Το αδιαχώρητο και στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, με τους φοιτητές αλλά και όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους να γεμίζουν στο 100% τα λεωφορεία προς Πελοπόννησο και υπόλοιπη χώρα.

Χαμόγελα παντού, εορταστικό κλίμα και ενθουσιασμός για το ταξίδι. Αυτή είναι η εικόνα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με χιλιάδες ταξιδιώτες να αναχωρούν και να καταφθάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Όσοι δεν ετοίμασαν βεβαίως βαλίτσες, πήραν από νωρίς τους δρόμους. Χαμός στην κεντρική αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τη γαλοπούλα ή και το αρνάκι, το κατσικάκι ή και το μοσχάρι που θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές του γιορτινού τραπεζιού. Χαμός και στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί στην Ερμού, με πολλούς να έχουν κατέβει στο κέντρο για αγορές ρούχων, παπουτσιών ή και δώρων.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σας μεταφέρει τις εικόνες: