ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλονίκη «ποδηλατοδρομείται» για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Θεσσαλονίκη «ποδηλατοδρομείται» για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Το δρόμο «δικός τους» θα έχουν οι ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Δήμος αποφάσισε τη μερική ποδηλατοδρόμηση κεντρικών οδών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η μερική ποδηλατοδρόμηση θα εφαρμοστεί το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε ολόκληρη την πόλη.

Ειδικότερα θα δοθεί στους ποδηλάτες της πόλης ο κατάλληλος χώρος στη Λεωφόρο Νίκης, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν -έστω και προσωρινά- τα ποδήλατα τους σε έναν δικό τους δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και κατά τη διάρκειά του η μία λωρίδα αυτοκινήτων της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης από την πλατεία Ελευθερίας έως και το Λευκό Πύργο θα ανήκει αποκλειστικά στα ποδήλατα.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κ. Ανδρέας Κουράκης υπενθύμισε το σχετικό αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή ποδηλατοδρόμου στην Λεωφόρο Νίκης που, όπως επισήμανε, εκκρεμεί επί πολλούς μήνες αναμένοντας την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.