ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά στα Ψαχνά - Καθησυχαστικός ο δήμαρχος

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά στα Ψαχνά - Καθησυχαστικός ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Εύβοια.
evima.gr

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Κολοβρέχτη στα Ψαχνά Εύβοιας έπειτα από Πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο - Ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, έδωσε την εικόνα από την πυρκαγιά.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του υγροβιότοπου Κολοβρέχτης στα Ψαχνά Ευβοίας. Ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο Newsbomb.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς ανέφερε ότι η φωτιά εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

«Η φωτιά αυτή την ώρα έχει περιοριστεί, θα δούμε την εξέλιξη της, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Κινείται προς την άκρη του δρόμου και πιστεύω να σβήσει. Η φωτιά δεν είναι αρκετά μεγάλη, καίει καλαμιές σε βαλτώδη έκταση», ανέφερε ο κ. Ψαθάς ενώ διευκρίνισε ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες και ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καίει μέσα σε καλαμιώνα μάλιστα έγινε αντιληπτή από τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο, κατευθυνόμενος προς Χαλκίδα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών κάνουν προσπάθεια αυτή την ώρα για τον περιορισμό της.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο Τύπου Πυροσβεστικής η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δεκαοχτώ πυροσβέστες, επτά οχήματά και εθελοντές πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει το evima.gr, η ευρύτερη περιοχή έχει γεμίσει με καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Σχετικές ειδήσεις

Συναγερμός στην Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά