ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κόντρα Αλέξη Κούγια - Γρηγόρη Λέων για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Αλέξης Κούγιας

Οι ισχυρισμοί του Γρηγόρη Λέων για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο και των τριών παιδιών της προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος - μιλώντας στον ΑΝΤ1 - ανέφερε ότι ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «εμφανίζεται σαν την π@ρδ@»

Νέα κόντρα είχαν ο συνήγορος της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι ισχυρισμοί του Γρηγόρη Λέων για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο και των τριών παιδιών της προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος - μιλώντας στον ΑΝΤ1 - ανέφερε ότι ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «εμφανίζεται σαν την π@ρδ@».

«Χωρίς να είναι πραγματογνώμονας ή τεχνικός σύμβουλος, χωρίς να έχει νεκροτομήσει κανένα από τα τρία παιδιά βγαίνει στην τηλεόραση και στρέφεται κατά των συναδέλφων του που ήταν πραγματογνώμονες στην υπόθεση. Λέει ότι κανένας ιατροδικαστής δεν έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι θεσμικοί ιατροδικαστές, που τους όρισε η δικαιοσύνη, έχουν άλλη άποψη» είπε ο κ. Κούγιας για να εξηγήσει την παρέμβασή του.

Ο Αλέξης Κούγιας αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα εμφανίζεται όλη την ημέρα στις τηλεοράσεις».

Κούγιας: Οι αναφορές του Γρηγόρη Λέων που τον εξόργισαν

Νωρίτερα, ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «τον λόγο έχουν τα δικαστήρια και η δικαιοσύνη». Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, συμπλήρωσε ότι «αλίμονο αν γίνουμε ζούγκλα και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους. Όταν ακούγονται πράγματα που δεν στέκουν, ο ιατροδικαστής έχει χρέος να βγει να δηλώσει πιο είναι το επιστημονικά ορθό».

«Δεν υπάρχει κόντρα ιατροδικαστών. Με υψηλό ηθικό ανάστημα και επαγγελματισμό όλοι οι ιατροδικαστές δίνουν την επιστημονική άποψη τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Μάλιστα, αναφερόμενος στους ενώ στρεφόμενος κατά συναδέλφων του που έχουν οριστεί ως μάρτυρες από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε «μπορεί ένας ιατροδικαστής να έχει 10 ευρήματα και να μην μπορεί να δώσει μια αιτία θανάτου και να λέει ότι η αιτία είναι «απροσδιόριστη»; Δεν άκουσα να λένε διαφορετική αιτία θανάτου, αλλά λέει η συνάδελφος “δεν μπορώ να πω αιτία θανάτου”».

Μόλις ο Αλέξης Κούγιας άκουσε τους ισχυρισμούς του Γρηγόρη Λέων παρενέβη στην εκπομπή, με τον ιατροδικαστή να ζητεί να μην έρθει σε διάλογο με τον Γρηγόρη Λέων.