ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα θύματος του ψευτογιατρού ξεσπά: «Κατάντησε την κόρη μου παραπληγική»

Μητέρα θύματος του ψευτογιατρού ξεσπά: «Κατάντησε την κόρη μου παραπληγική»
Debater.gr

Μητέρα θύματος του ψευτογιατρού ξεσπά στο DEBATER – “Έπεισε την κόρη μου ότι θα γίνει καλά και την κατάντησε παραπληγική” - "Σκάνε" και νέες καταγγελίες, ενώ "ξεψαχνίζουν" τους λογαριασμούς του

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό που έκανε εμπόριο ελπίδας, εκμεταλλευόμενος ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συνολικά έχουν γίνει 15 καταγγελίες κατά του 65χρονου φυσιοθεραπευτή, που δήλωνε νευρολόγος και παρείχε “πρωτοποριακές” θεραπείες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ωστόσο, στην ΕΛΑΣ εκτιμούν πως η λίστα των θυμάτων του θα μεγαλώσει κι άλλο με νέες καταγγελίες, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Όπως μετέδωσε το ΜEGA, θεωρούν πως οι καταγγελίες δεν αποκλείεται ακόμα και να τριπλασιαστούν και να ξεπεράσουν τις 40.

Ψευτογιατρός: Μαρτυρία ασθενούς στο DEBATER

Στο DEBATER μίλησε η μητέρα ενός από τα θύματα του 65χρονου και περιέγραψε πώς ο 65χρονος τους εξαπάτησε.

“Όταν με κάλεσαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, το πρώτο που με ρώτησε ο αστυνομικός είναι αν είναι εν ζωή το παιδί μου. Ήμουν από τα πρώτα θύματα που τον κατήγγειλα. Η κορούλα μου είναι 39 ετών τώρα και έχω άλλο ένα παιδί. Το κορίτσι μου το κατάντησε παραπληγικό και με έφερε και σε κόντρα με το ίδιο μου το παιδί. Δεν το είδα από την τηλεόραση όλο αυτό. Τι να διαφημίζουν νερό και γλυκόζη;” λέει η γυναίκα και προσθέτει:

“Αυτός που μας έφερε σε επαφή σκεφτόταν να ξεκινήσει και το δικό του άτομο τη θεραπεία από το φιλικό του περιβάλλον, αλλά του είπα ότι πιστεύω ότι είναι απάτη και δεν το έκανε. Τον γλίτωσα… Τον γνωρίσαμε μέσω μιας κυρίας που είχε πει σε έναν φίλο μου γιατρό ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας ένα παιδί και ο συγκεκριμένος γιατρός τον έκανε καλά. Έτσι μου το είπε ο φίλος γιατρός μου και μας έφερε σε επαφή με την κυρία και αυτή εν συνέχεια με τον ψευτογιατρό. Αυτοί δεν γνώριζαν τίποτα… Μάλλον την χρησιμοποιούσε σαν δόλωμα την κυρία αυτή”.

Όπως εξιστορεί η ίδια, “είχε έρθει στο σπίτι μας, ερχόταν στο σπίτι μας μέσα. Μας συστήθηκε ως νευρολόγος, έκανε εξετάσεις στο παιδί μου στο χέρια, στα πόδια και μας είπε δεν είναι δύσκολη η περίπτωση της και ότι γιατρεύεται το παιδί με τη θεραπεία, θα γίνει εντελώς καλά. Πήγαμε μέχρι τη Γερμανία και γνωρίσαμε και τον άλλο. Πήγε η κόρη μου, ο γιος μου και αυτός. Μιλούσε Γερμανικά αυτός. Μιλάνε Γερμανικά τα παιδιά μου.

Μας κόστισε σε χρήματα, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Η κόρη μου είχε πειστεί πλήρως ότι θα γίνει καλά με αυτή τη μέθοδο. Εγώ επειδή δούλευα το πρωί εμένα αυτός μόνος του με το παιδί και έλεγε στην κόρη μου ότι η μητέρα σου θα σου σταματήσει τη θεραπεία επειδή είναι ακριβή και έφερε εμένα με την κόρη μου σε κόντρα. Είχαμε φασαρίες, κλάματα…”.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ψευτογιατρός χρέωνε 200 ευρώ κάθε ενέσιμο φιαλίδιο. “Κατάλαβα ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα όταν έχανε τις δυνάμεις του το παιδί μου και όταν γύρισε και της είπε να σταματήσει τη συμβατική θεραπεία που έκανε για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Την σταμάτησε για αρκετά μεγάλο διάστημα και της δημιούργησε παραπληγία, δεν ξέρω τι άλλο ‘κόστισε’ για τον οργανισμό της αυτό. Ο χρόνος θα το δείξει… Αναγκάστηκα και σταμάτησα τη δουλειά μου για να είμαι εδώ και να μην της λέει τα διαφορά και σιγά σιγά την έπεισα ότι ο άνθρωπος αυτός μας κοροϊδεύει” αναφέρει.

“Το 2017 έκανα τη μήνυση και στη συνέχεια περιμέναμε τη δικάσιμο, μετά μεσολάβησε ο Covid. Έπαιρνε αναβολές με διάφορους τρόπους. Απορώ γιατί δεν τον έχουν συλλάβει ακόμη, με τόσες κατηγορίες, με πέντε θανάτους. Έμαθα ότι συνελήφθη χθες ο γιατρός της Γερμανίας. Με τον εδώ τι γίνεται; Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους έχει ενοχλήσει και έχει απευθυνθεί, να βγουν και να το καταγγείλουν στην αστυνομία. Υπήρχε και κόσμος λόγω του κόστους που δεν το ξεκίνησαν” καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Παράλληλα οι Αρχές “ξεψαχνίζουν” τα οικονομικά του 65χρονου και θα διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Debater.gr