ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας παίρνει το «όπλο» του – Οι θεσμικές παρεμβάσεις του συνεχίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Τσίπρας παίρνει το «όπλο» του – Οι θεσμικές παρεμβάσεις του συνεχίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο
INTIME

Αποφασισμένος να μην αφήσει να ξεχαστεί η υπόθεση των υποκλοπών δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει τις θεσμικές του παρεμβάσεις για την υπόθεση που έχει ρίξει «βαριά σκιά» πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου, εδώ και σχεδόν έξι μήνες.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το γεγονός ότι οι δυο τους έχουν να συναντηθούν δύο ολόκληρα χρόνια, αρκούσε για να δώσει τροφή για σχόλια.

Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν κρύψει την ενόχληση τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια σειρά από ζητήματα του δημόσιου διαλόγου. Και ιδιαίτερα για τη σιωπή της στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Πηγές από την Κουμουνδούρου, έσπευσαν να διευκρινίσουν πως πρόκειται για μια συνάντηση την οποία η πλευρά τους είχε ζητήσει εδώ και καιρό, όμως εκκρεμούσε εξαιτίας των προγραμμάτων τόσο της Προέδρου, όσο και του αρχηγού τους. Αφού βρέθηκε ο κατάλληλος χρόνος, ήρθε και η ώρα να πραγματοποιηθεί.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι θα είναι μια συνάντηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι το ζήτημα των υποκλοπών θα τεθεί επιτακτικά από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χώρα οδεύει προς τις εκλογές χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ούτε ποιοι διενεργούσαν τις «νόμιμες επισυνδέσεις» από την ΕΥΠ, ούτε αν σχετίζονται με το Predator.

Επίσης, το γεγονός πως το κακόβουλο αυτό λογισμικό συνεχίζει να κυκλοφορεί ανενόχλητο, είναι ένα στοιχείο που από μόνο του προκαλεί ανησυχία. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εντάσσεται στις θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που βγαίνουν με το «σταγονόμετρο» από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σήμερα σε μια δυναμική κίνηση, η οποία θα συζητηθεί ιδιαιτέρως, αποφεύγοντας να αναφερθούν σε λεπτομέρειες επ’ αυτής.