ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τι έλεγε ο Ελλάδιος για τη δομή - Τα SMS και ο... χρηματισμός

Κιβωτός του Κόσμου: Τι έλεγε ο Ελλάδιος για τη δομή - Τα SMS και ο... χρηματισμός
Τι έλεγε ο Ελλάδιος για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο
MEGA/Glomex

Ο 23χρονος Ελλάδιος θέλησε να δείξει πού ήταν το διαμέρισμα - κολαστήριο της «Κιβωτού του Κόσμου», στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.

«Καλύτερα να ήμουν φυλακή παρά στην "Κιβωτό". Καλύτερα να ήμουν εκεί». Αυτά έλεγε ο 23χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», Ελλάδιος, ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου προσέγγισε μόνος του την δημοσιογραφική ομάδα του Live News στο MEGA, ζητώντας να μιλήσει για τα όσα βίωσε μέσα στη δομή.

«Ήμασταν 14 ετών και δουλεύαμε μέσα στην "Κιβωτό". Δηλαδή καλύτερα στη φυλακή παρά στην ‘Κιβωτό’, κ. Ευαγγελάτε», επαναλάμβανε τότε ο 23χρονος. Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, ο Ελλάδιος έλεγε σε ζωντανή σύνδεση ότι έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης. «Εμένα με έχουν χτυπήσει δυο φορές μέσα στην ‘Κιβωτό’. Εγώ λέω καθαρά με ονόματα γιατί δεν κρύβομαι».

Αργότερα ο 23χρονος Ελλάδιος θέλησε να δείξει πού ήταν το διαμέρισμα - κολαστήριο της «Κιβωτού του Κόσμου», στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.

«Εδώ είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω ζήσει πραγματικά. Κι αν θέλετε να κατεβούμε γιατί αρχίζω και τα ενθυμούμαι και στεναχωριέμαι τζάμπα γι’ αυτούς τους ανθρώπους». Ακόμη, υποστήριξε ότι οι κάδοι που έδειχνε στην εκπομπή ήταν το μέρος που κατέληγαν οι δωρεές στην «Κιβωτό».

«Βλέπετε δύο κάδους. Αυτοί γεμίζανε μαύρες σακούλες. Όλα ρούχα». Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε ακόμη και για την παραβατική του συμπεριφορά πριν από μερικά χρόνια που τον οδήγησε στη φυλακή. «Έκατσα σε μια φυλακή για τρία χρόνια. Πήρα τον πατέρα Αντώνιο μέσα από τη φυλακή του λέω ‘έχω μπλέξει’. Θέλω να με βοηθήσετε, να μου δώσετε μια ευκαιρία σαν παιδί να βγω. Να σταθώ στα πόδια μου και μου απάντησε… ‘μη με πάρεις τηλέφωνο και δεν σε ξέρω’».

Αυτός ο άνθρωπος σήμερα κάνει στροφή 180 μοιρών. Κάνει το άσπρο μαύρο και φτάνει στο σημείο μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» να πει πως χρηματίστηκε για να πει όσα είπε.

«Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες», δήλωσε.

Τα απειλητικά μηνύματα

Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Ελλάδιος, όπως είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος, άρχισε να στέλνει μηνύματα στο LIVE NEWS ζητώντας χρήματα. «Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια».

Τα μηνύματα συνέχιζαν ως εξής: «Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε». Ώσπου, έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές: «Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα ‘πούμε’».

Τα «καλέσματα» μεσω Facebook

Λίγες μέρες αργότερα, ανώτατο στέλεχος της «Κιβωτού» και σήμερα κατηγορούμενος, κάνει ένα άνοιγμα μέσω του Facebook ζητώντας μάρτυρες υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου.

«Αγαπητοί φίλοι της ‘Κιβωτού του κόσμου’ και του πατέρα Αντώνιου. Η διαδικασία σύνταξης του υπομνήματος και η συλλογή μαρτυριών έχει αρχίσει. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να αποστείλουν ένα κείμενο στη διεύθυνση αυτή». «Παρακαλώ μην κατακρίνουμε και αποθαρρύνουμε τον Ελλάδιο. Έστω και λίγο αργά, έκανε το σωστό και φέρθηκε γενναία».

Το LIVE NEWS του MEGA, πάντως, όπως τόνισε ο Νίκος Ευαγγελάτος, έχει ήδη κινηθεί νομικά για τις κατηγορίες του Ελλάδιου.