ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Εκχιονιστικά οδήγησαν τα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό προς Λαμία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Εκχιονιστικά οδήγησαν τα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό προς Λαμία
Newsbomb.gr

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οχήματα που βρέθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας τη στιγμή της σφοδρής χιονόπτωσης, ακολούθησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο στην Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις είναι ιδιαίτερα σφοδρές από το πρωί της Κυριακής (5/2), με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε ετοιμότητα και να ανακοινώνει μέτρα και παρεμβάσεις έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να μην κινδυνεύσει η ασφάλεια των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τροχαία έχει ανακοινώσει τα σημεία όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία αλλά και αυτά στα οποία τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες έτσι ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ένα από αυτά ήταν η γέφυρα Καλυφτάκη στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όπως και τα Οινόφυτα, στο ρεύμα προς Λαμία.

Τη στιγμή της έντονης χιονόπτωσης, ωστόσο, αρκετά ήταν τα οχήματα που είχαν ήδη μπει στον αυτοκινητόδρομο.

Η Τροχαία έκανε συνεχείς ελέγχους και υποχρέωνε όσους οδηγούς δεν είχαν αλυσίδες στα οχήματά τους, να σταματήσουν και να τις τοποθετήσουν.

Παράλληλα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι σε διαρκή λειτουργία κρατώντας ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Όπως φαίνεται και στα βίντεο του Newsbomb.gr, τα οχήματα που βρέθηκαν στην εθνική οδό εν μέσω χιονόπτωσης, στο ρεύμα προς Λαμία, συνέχισαν κανονικά την πορεία τους ακολουθώντας και τα μηχανήματα που άνοιγαν τον δρόμο μπροστά τους…